3 webinars omtrent klimaatbestendige tuinen

Gepost op 06/07/2022 - 11:19

Maandag 17 oktober: Kleine ontharding

Laat je niet afschrikken bij het woord ‘Ontharden’. Begin klein en met een tegeltuin, gevelgroen, groene voegen, grasdals … en zie waar je eindigt. Je komt meer te weten over de verschillende mogelijkheden, de voor- en nadelen en hoe je tewerk gaat om tot een mooi nieuw stukje groen te komen.

Maandag 24 oktober: ‘Afval’ in de tuin – hergebruik of juist verwijderen

Hoe ga je om met afval in je tuin wanneer je je tuin herinricht, onthardt of bv. een tuinberging sloopt? Je krijgt suggesties over hoe je groot snoeihout, sloophout, steenpuin … kan hergebruiken en opnieuw nuttig kan toepassen in je tuin. En je krijgt info over waar je naartoe kan met afval dat je niet hergebruikt, of met gevaarlijk afval zoals asbestgolfplaten.

Maandag 7 november: Water in de Tuin

Water in de tuin goed beheren is belangrijk voor jouw planten, de directe omgeving, maar ook voor onze bredere maatschappij. Je leert meer over hoe je water in je tuin kan verwerken en daarbij waterproblemen zoals schaarste en overlast kan aanpakken, maar ook over de functies die water in je tuin kan vervullen.

Meer info vind je op https://intradura.be/nl/workshops-klimaatbestendige-tuinen

Sessies in samenwerking met de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Intradura en de Tuinkracht (Leve de tuin Provincie Vlaams Brabant)