Leeuw geeft lokale ondernemingen kans bij overheidsopdrachten

Gepost op 31/03/2022 - 09:18

De gemeente schrijft regelmatig overheidsopdrachten uit voor allerhande werken, leveringen en diensten: de aankoop van tuinmachines, het poetsen van ramen, het vernieuwen van een verwarmingsinstallatie ... de lijst is bijna eindeloos. Het gemeentebestuur engageert zich om voor al deze opdrachten voortaan zoveel mogelijk lokale ondernemers de kans te geven.

Om het economische weefsel in Sint-Pieters-Leeuw te versterken, streven we bij overheidsopdrachten om samen te werken met lokale ondernemers. Uiteraard zijn we gebonden aan de wetgeving en is het de meest voordelige die we moeten kiezen. Het opzet is om de kans voor een lokale ondernemer te vergroten om gemeenteleverancier te worden. Wie zich registreert, wordt opgenomen in een databank die we zullen raadplegen om hen aan te schrijven en te matchen elke keer we op zoek gaan naar een bepaalde dienst of product. Naast het gericht sturen van overheidsopdrachten, wegen we ook bij elke aanvraag de mogelijkheden af om deze lokaal-vriendelijk op te maken. Zo geven we extra zuurstof aan onze lokale zelfstandigen en kunnen ze gemakkelijker een opdracht binnenhalen.

Geregistreerde lokale ondernemingen, die graag aangeschreven worden bij offerte-aanvragen, kunnen hun gegevens doorgeven via www.sint-pieters-leeuw.be/kooptlokaal. Zij zullen bij relevante overheidsopdrachten dan aangeschreven worden door de aankoopdienst van de gemeente.