Bib voor iedereen

Op vrijdag 19 januari 2017 om 11u starten we met de campagne ‘Een bib voor iedereen’. In elke provincie zal een bibliotheek letterlijk ‘omarmd’ worden door een mensenketting, hand in hand, rond het bibliotheekgebouw.

Waarom? Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Ze bepalen nu zelf of een bibliotheek nodig is en welke werking zij moet uitbouwen. De gemeente Sint-Pieters-Leeuw kiest er gelukkig voor om de bibliotheek sterk te blijven ondersteunen, maar op vele plekken in Vlaanderen werd al bespaard op collectie, personeel en werking. 

Met de Vlaamse bibliotheekcampagne ‘een bib voor iedereen’ willen we daarom een solidair en positief verhaal vertellen, en de evidente sterktes van de bibliotheek benadrukken. 
Meer info via www.bibvooriedereen.be

Voor Vlaams-Brabant werd onze hoofdbibliotheek uitverkoren om de actie in gang te trappen. De andere bibliotheken zijn in Gent (De Krook), Brussel (Muntpunt), Antwerpen (Wilrijk), Wevelgem en Lanaken.

Daarom zou het fijn zijn mochten er bij de start veel bibliotheekliefhebbers aanwezig zijn om ons gebouw (Rink 2, 1600 Sint-Pieters-Leeuw) te omarmen. Er worden post-its uitgedeeld waarop kan genoteerd worden waarom de bibliotheken moeten blijven bestaan. Na de mensenketting krijgen alle aanwezigen een kopje chocolademelk.

Vanaf 19 januari kan je deze actie ondersteunen door te tekenen op www.bibvooriedereen.be

Wij hopen van harte op jullie steun! Want u draagt de bibliotheek toch ook een warm hart toe?