STEFAN BLOMMAERT

Lezing

China drukt steeds meer zijn stempel op de wereldeconomie. Het is al lang niet meer alleen de fabriek van de wereld, ook eigen onderzoek en ontwikkeling floreren. Met die groeiende economische invloed wil het land zich ook op cultureel en politiek vlak laten gelden. China wil af van de grote Amerikaanse invloed op Azië en zijn eigen - ook militaire - positie versterken. Van democratisering is geen sprake. Onder Xi Jinping is de almacht van de communistische partij alleen maar sterker geworden. Hoe moeten we reageren op de toenemende invloed van China? Moeten we bang zijn of de nieuwe realiteit aanvaarden?

Journalist Stefan Blommaert geeft een lezing over zijn boek ‘De eeuw van Xi. Hoe China onze toekomst bepaalt’. Hij was VRT-correspondent in China van 2012 tot 2014 en is de regio sindsdien blijven volgen.
 

Bij een bezoek aan een voorstelling georganiseerd door CC Coloma moeten volwassenen  ALTIJD een geldig Covid Safe Ticket (CST) en een bewijs van identiteit kunnen voorleggen. Eens binnen in de zaal dienen volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar tevens hun mondmasker ten allen tijde op te houden.

Dit geldt vanaf 20 november 2021 alvast voor minstens drie maanden (tem 31 januari 2022).

Meer info over het Covid Safe Ticket, hoe te verkrijgen en hoe wij dit op een GDPR-conforme manier dienen te controleren, vind je op de website van de Vlaamse overheid: https://www.vlaanderen.be/cjm/nl