VERBETER DE WERELD - PHIL BOSMANS

GENE BERVOETS - UITGESTELD

"Verbeter de wereld, begin bij jezelf." Hij hangt misschien wel bij jouw ouders of grootouders te blinken, de spreuk van Phil Bosmans. De bezieler van Bond Zonder Naam overleed vijf jaar geleden, op 89-jarige leeftijd, maar zijn woorden blijven tijdloos. Stuk voor stuk ‘oneliners’ of ‘tweets’ avant la lettre die hij iedere maand tot in de Vlaamse huiskamers wist te brengen. En toch, hoe beroemd en populair Phil Bosmans ook was, al bij al is er tot nu toe weinig bekend over de mens die achter de filantroop en wereldverbeteraar schuilging. Hoe groot is de impact die de Tweede Wereldoorlog op hem heeft gehad? Waar kwam zijn doorgedreven en zelfs extreem te noemen vrijgevigheid vandaan?

Deze theatermonoloog geschreven op basis van een uitgebreid bronnenonderzoek en nieuwe gesprekken met mensen die hem van dichtbij hebben gekend, wil niet zomaar een klassiek levensverhaal brengen, maar juist dieper graven naar het hoe en het waarom van Bosmans’ mysterieuze en tot verbeelding sprekende persoonlijkheid.

Door onverwachte omstandigheden heeft Gene Bervoets de theatertournee ‘Verbeter de wereld’ moeten aflassen.
De voorstelling die CC Coloma had geprogrammeerd op 8 december 2017 zal niet kunnen doorgaan.
Gelieve uw rekeningnummer, aantal gekochte tickets en naam te bezorgen via cultuur@sint-pieters-leeuw.be
Uw ticketprijs zal worden terugbetaald.

Samen met het management zochten en vonden we een nieuwe datum: donderdag 11 oktober 2018. Tickets voor deze datum zullen echter pas kunnen aangekocht worden bij de start van de ticketverkoop voor het seizoen 2018-2019.