LEZING OP DE ZOLDERVERDIEPING VAN COLOMA

ACTIVITEIT VAN DE HOOFDBIBLIOTHEEK

Om de 2 maanden gaat er een lezing door op de Roosezolder in het Colomakasteel - 20.00 uur

WOENSDAG 25 SEPTEMBER: MAJD KHALIFEH
Majd Khalifeh is journalist en documentairemaker voor VRT Nieuws. Hij groeide op in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en verhuisde nadien naar België. Hij vertelt over zijn migratie en neemt ons mee op sleeptouw doorheen de verschillende stappen van zijn zoektocht van nieuwkomer tot actieve burger.

DONDERDAG 21 NOVEMBER: HAJO BEECKMAN
Uw dagelijkse gids door de files op de Vlaamse snelwegen is VRT-verkeersanker Hajo Beeckman. Vanuit een bevoorrechte positie volgt hij ook de laatste trends in mobiliteit.
Hij pleit voor een rationeel debat over mobiliteit.

WOENSDAG 29 JANUARI: EVA DAELEMAN
Eva Daeleman, bekend als radio- en tv-presentatrice, belandde in een burn-out. In haar lezing deelt ze haar inzichten over en visie op veerkracht, op bewuster leven, op kwetsbaarheid en op hoe je elke dag wat levenswijzer kan worden. Deze lezing is een eerlijke getuigenis over burn-out als een leerproces, een handleiding voor de zoektocht die elk leven is.

DONDERDAG 23 APRIL (WERELDBOEKENDAG): OSCAR VAN DEN BOGAARD
De Nederlandse auteur Oscar van den Boogaard brak bij het brede publiek door met de prestigieus genomineerde titels ‘De heerlijkheid van Julia’ en ‘Liefdesdood’. Hij vertelt verhalen over zijn werk en zijn band met het Pajottenland.

WOENSDAG 24 JUNI: FRANK VAN LAEKEN
Frank Van Laeken vertelt over zijn boek ‘Woodstock in België’.
1969 was het jaar van Woodstock, maar wat gebeurde er bij ons? Ook hier werden de eerste volwaardige rockfestivals georganiseerd. Heerlijke tijden voor wie het nog kan navertellen. Een lezing vol verhalen, leuke anekdotes en muziek.