Coronavirus COVID-19 - maatregelen

Om verdere verspreiding van het Coronavirus COVID-19 te voorkomen, worden er heel wat voorzorgsmaatregelen getroffen.

Nieuwsberichten

Voorzorgsmaatregelen voor Coronavirus

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw besliste om de 3 lokale dienstencentra tijdelijk te sluiten. Bezoek aan de bewoners in het woonzorgcentrum Zilverlinde wordt ook zeer sterk afgeraden.

Informatie over het coronavirus Covid-19 - Help jezelf en anderen

Intussen bereikte het coronavirus (Covid-19) ook ons land. De Belgische gezondheidsautoriteiten doen er alles aan om ieders gezondheid te beschermen. Volg deze aanbevelingen zeker op!

Indoor evenementen met meer dan 1.000 deelnemers niet meer toegelaten in Vlaams-Brabant

In een politiebesluit van de gouverneur van 11 maart 2020 worden alle indoor evenementen in de provincie Vlaams-Brabant waar meer dan (duizend) 1.000 deelnemers worden samengebracht, met ingang van 11 maart 2020 niet meer toegelaten, voor (één) 1 maand, met evaluatie en eventuele herziening eind maart.

Politiebesluit houdende maatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding van Coronavirus

De burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw, Luc Deconinck, heeft ter voorkoming van verdere verspreiding van het Coronavirus COVID-19 een politiebesluit uitgevaardigd met een verbod voor alle openbare en publiek toegankelijke activiteiten die plaatsvinden op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw.

Toerismekantoor open op afspraakToerismekantoor open op afspraak

Toerismekantoor open op afspraak

Het toerismekantoor is enkel open op afspraak

Update 17 maart: Coronamaatregelen voor de organisatie van de gemeentedienstenUpdate 17 maart: Coronamaatregelen voor de organisatie van de gemeentediensten

Update 17 maart: Coronamaatregelen voor de organisatie van de gemeentediensten

Deze maatregelen zijn vanaf heden tot en met 19 april van kracht.

Coronamaatregelen: overzicht gemeentedienstenCoronamaatregelen: overzicht gemeentediensten

Coronamaatregelen: overzicht gemeentediensten

Hier vind je een overzicht van de maatregelen die per gemeentedienst worden genomen ter bestrijding van het Coronavirus.

Coronomaatregelen bij huisarts en wachtpostCoronomaatregelen bij huisarts en wachtpost

Coronomaatregelen bij huisarts en wachtpost

Zowel in de huisartsenpraktijken als in Wachtpost Zennevallei gelden vanaf vrijdag 13/3/2020 enkele tijdelijke maatregelen.

Ministeriële besluiten van 13 maart 2020 en FAQ-lijst

De ministeriële besluiten van 13 maart 2020 met de afkondiging van de federale fase en de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, treden in werking op vrijdag 13 maart om 24.00 uur.

Politiebesluit ingetrokken n.a.v. ministeriële besluiten

Naar aanleiding van de afkondiging van de federale fase en het ministerieel besluit van 13 maart 2020 met maatregelen inzake corona, wordt het politiebesluit van burgemeester Luc Deconinck van 12 maart opgeheven vanaf 13 maart om 24 uur.