FRIMOUT - FLITS ME TERUG NAAR DE JAREN '80

MUZIEK

Alle bandleden van Frimout groeiden op in de jaren '80. Het is een beetje een vergeten periode in de vaderlandse popgeschiedenis. Tussen de hoogtepunten van de kleinkunst in de jaren '70 en de opkomst van nieuwe Vlaamse vedetten eind jaren '80 door Tien om te Zien gaapt een grote kloof. Toch werd er in die tijd in Nederland en België nog steeds klassemuziek gemaakt.

Frimout wil die parels terug tot leven wekken. Verwacht je onder andere aan nummers van Doe Maar (‘Belle Hélène’), Frank Boeijen (‘Kronenburg Park’), Wim De Craene (‘Breek uit jezelf'), Luk Vankessel (‘Hotel Paradiso’) en nog vele andere topsongs. Frimout eert niet alleen zijn helden, maar ze brengen uiteraard ook het strafste uit hun eigen repertoire.

Onder leiding van topproducer Steve Willaert (oa Will Tura en Natalia) slagen ze er immers in om op 7 jaar 15 singles in de playlist van Radio2 te krijgen. Daarbij hebben ze al een aantal klassiekers in spé op hun CV staan. Zoals de liefdessong 'Ninett', die door de luisteraars van Radio2 al 3 jaar op rij in de Vlaamse Top 100 aller tijden is gestemd.

Flits me terug naar de jaren '80 is een avond vol feelgood Nederlandstalige pop, verpakt in een nostalgisch jasje.