JEUGDBOEKENMAAND MAART 2020

BIB OP TOURNEE

Tijdens de jeugdboekenmaand gaat de bib op tournée. Heel de maand maart zal de bib op locatie gaan in Sint-Pieters-Leeuw om verschillende activiteiten bij de kinderen en jongeren te brengen in alle deelgemeentes.

VRIJDAG 6 MAART: FILMVOORSTELLING IN ZONNIG LEVEN IN ZUUN
Popcorn? Check! Zetels? Check! Start de film dan maar. Op vrijdag 6 maart wordt het Zonnig Leven omgedoopt in ‘Cinema Zuun’. Hou zeker de facebookpagina van de bib in het oog. Daar zal aangekondigd worden welke (recente) films er zullen draaien.

WOENSDAG 11 MAART: VOORLEZEN IN ’T NEGENMANNEKE
Voorlezen doet je nieuwe werelden ontdekken. Werelden waar stoere prinsessen, sprekende dieren en vliegende mensen de zotste avonturen beleven. Je hoeft helemaal niet ver te gaan voor de mooiste reizen, een bezoekje aan de bib volstaat al.

ZONDAG 15 MAART: THEATERVERTELLING ‘MAMMOET BRAVO’ IN DE MERSELBORRE IN VLEZENBEEK
Het verhaal van Theodore Bob Prinsel de eerste (oftewel Theo). Hij mag en moet bijna alles. Dansen, judo, rekenen, zingen en zwaardvechten. Altijd onder begeleiding van Nannie Beenbaar! Tot hij op een dag De Oertijd ontdekt. Een bijzondere en gevaarlijke plek, waar bijna alles kan en mag. En nog meer bijzonder, je mag er ook fouten maken.
Met ‘Mammoet Bravo’ wordt een kinderboek op een geweldige manier tot leven gebracht.
Mammoet Bravo is een theatervertelling, gebaseerd op de graphic novels Mammoet en Kamp Bravo. Het zijn fantasierijke en vernieuwende verhalen van Stefan Boonen en illustrator Melvin. Hun werk wordt goed onthaald, is vertaald en werd bekroond door de Kinderjury.

WOENSDAG 18 MAART: SPELLETJESNAMIDDAG IN RUISBROEK
De spelletjesnamiddag gaat op locatie! Een vracht spelletjes wordt naar Ruisbroek gebracht zodat ook alle Ruisbroekenaren het tegen elkaar kunnen opnemen. Neem je vrienden, ouders, oma’s en opa’s, broers en zussen mee om gezelschapspelletjes te spelen van 14 tot 16 uur.

WOENSDAG 25 MAART: WONDERLING VERTELTHEATER IN OUDENAKEN
Tilly is een goede heks. Ze reist op Giraf met zijn onafscheidelijke ToverTuba. Samen hebben ze de hele wereld gezien. De héle wereld, dus ook die van de kabouters, reuzen, elfjes, draken, walvissen, feeën....
Ze vertelt hun avonturen. En je kan en mag al die verhalen ook vastnemen... Tilly kan ook toversnoepjes maken. En je kan en mag daar ook bij helpen... En proeven en ruiken en opeten... als je durft!