LIEBRECHT VANBECKEVOORT EN HUBERT DAMEN - ENOCH ARDEN

KLASSIEKE MUZIKALE VERTELLING/POEZIE

Een klein havendorp aan de Engelse rotskust is het decor van een liefdesdrama. Enoch Arden en zijn jeugdvriend Philip zijn verliefd op hetzelfde meisje, Annie Lee. Annie kiest voor Enoch en samen stichten ze een gezin. Op een dag vertrekt hij naar het buitenland om geld te verdienen en zijn geliefden een betere toekomst te kunnen garanderen. Tien jaar later komt hij na een schipbreuk terug...

Enoch Arden is een werk voor stem en piano, gebaseerd op een gedicht van Alfred Tennyson, dat in Groot-Brittanië tot de

klassieken behoort. Richard Strauss componeerde in 1897 een sobere maar tegelijk fijnzinnige pianopartij bij deze tekst, die een volkomen autonome positie ten opzichte van het gedicht heeft. Een aangrijpend verhaal dat gebracht wordt in het Nederlands, hier vertolkt door twee fijnbesnaarde artiesten.

Vlaams theater-en televisieacteur Hubert Damen, die bij het grote publiek bekend werd als hoofdrolspeler in de politieserie ‘Witse’, brengt in een verrassende muzikale vertelling het verhaal van Enoch Arden, een melodrama van Richard Strauss.

Hij wordt daarbij aan het klavier vakkundig bijgestaan door Liebrecht Vanbeckevoort, de laatste Belgische pianist die laureaat werd van de Koningin Elisabethwedstrijd (2007) en sindsdien wereldwijd concerteert.