Inschrijvingen en tarieven

Online inschrijven kan via mijnAcademie. Raadpleeg eventueel het stappenplan om wegwijs te geraken in deze nieuwe inschrijvingsprocedure. De betalig gebeurt nu eveneens online via MultiSafepay. Zodra deze is uitgevoerd, ben je ingeschreven.

 • Opgelet! Misschien kom je in aanmerking voor een korting. Meer info over de verminderingstarieven vind je hieronder. Of neem contact op met het secretariaat via kunstacademie@sint-pieters-leeuw.be of via telefoon: 02 371 22 67.
 • Voor het kortingstarief ‘meerdere kinderen uit hetzelfde gezin’ hoef je geen documenten binnen te brengen.
 • Indien je hulp nodig hebt bij de online inschrijving helpen we je graag tijdens de extra openingsuren van het secretariaat op de kunstacademie op 1 en 2 juli en 26 en 27 augustus, telkens van 13 tot 19 uur. Adres: Rink 2, 1600 Sint-Pieters-leeuw.

Opgelet: de maximumbezetting van 20 leerlingen is bereikt in onze klas in De Merselborre te Vlezenbeek voor de kinderen van de Ave Mariabasisschool op donderdagnamiddag van 15.40 tot 17.20 uur. Er kan niet meer worden ingeschreven voor deze klasgroep. Het kan gebeuren dat bij de inschrijving de verkeerde melding verschijnt dat de klas vol zit. Gelieve in dat geval dit te melden aan het secretariaat via kunstacademie@sint-pieters-leeuw.be. We verhelpen dit euvel zo snel mogelijk.

Inschrijvingstarieven schooljaar 2021 – 2022
1ste en 2de graad (van 6 tot 12 jaar):79 euro voor het volledige schooljaar
verminderingstarief:55 euro
  
3de graad (van 13 tot 17 jaar):84 euro voor het volledige schooljaar
verminderingstarief:60 euro
  
Van 18 tot 25 jaar:150 euro
  
4de graad (25 jaar en ouder):335 euro voor het volledige schooljaar
verminderingstarief:150 euro
In welke gevallen heeft u recht op vermindering van het inschrijvingsgeld?
 • Uitkeringsgerechtigde werklozen
 • Leefloners
 • Personen met een handicap
 • Residenten in een gezinsvervangend tehuis
 • Politieke vluchtelingen
 • Volwassenen tussen 18 en 24 jaar
 • Kinderen en jongeren die ook zijn ingeschreven in een andere academie (bv. muziekacademie)

 • Vermindering voor jongeren van eenzelfde leefeenheid ( vroegere gezinskorting voor kinderen uit eenzelfde gezin, kinderen hoeven geen bloedverwanten te zijn maar dienen wel op hetzelfde adres te wonen.

 • Personen ten laste: elke leerling heeft recht op vermindering omwille van werkloosheid, het recht op leefloon, de tegemoetkoming als gehandicapte of het statuut van politiek vluchteling van de persoon waarvan de leerling officieel ten laste is .

Leerlingen die recht hebben op vermindering van het inschrijvingsgeld kunnen de som pas storten na het voorleggen van de nodige documenten op het secretariaat. Informeer daarom eerst op het secretariaat naar de vereiste documenten voor het bekomen van de vermindering van het inschrijvingsgeld.

Meerdere kinderen uit hetzelfde gezin hebben recht op vermindering van het inschrijvingsgeld. In dit geval hoeft u geen documenten voor te leggen indien ze op hetzelfde adres woonachtig zijn en kan het inschrijvingsgeld gestort worden. Opgelet: de vermindering geldt vanaf het 2de kind.

Leeuwse kunstacademie