Aagje Ingels

2de graad
Aagje Ingels
BEELDATELIER (2de graad)
  • Voor de kinderen van het 5de en 6de leerjaar op woensdagnamiddag van 13.30 tot 15.10 uur of van 15.20 tot 17.00 uur 

In dit beeldatelier worden de jonge kunstenaars verder ingewijd in de wondere wereld van de beeldcultuur. Ze worden verwelkomd met al hun verbeelding, fantasie en dromen en uitgenodigd om die aan te wenden en creatief te denken, verwonderd in de wereld te staan en interessante en prikkelende wegen te verkennen en te exploreren.

Via een rijk aanbod van allerlei verschillende materialen en technieken (gaande van tekenen en schilderen naar boetseren en construeren met allerlei materialen,…), beeldende bouwstenen (kleur, vorm, lijn, textuur, licht,…) stofferen ze hun bagage en worden ze bovendien uitgedaagd om naar hartenlust te experimenteren en te ontdekken. 

Hun rugzakje wordt naar believen verder gevuld met een resem inspirerende voorbeelden van kunstenaars van vroeger en nu, hier en elders, over vele domeinen heen. Die helpen hen hun blik op de wereld te verbreden en hun eigen artistieke praktijk te verrijken.

In hun schetsboek/ontwerpboek/kunstenaarsdagboek geven de jonge kunstenaars hun ideeën vorm, noteren ze inspirerende stappen en concepten, bereiden ze hun kunstwerkjes voor en laten ze zich verrassen door nieuwe vondsten.

Bovendien leren ze bewust om te gaan met hun eigen beeldend proces, af en toe stil te staan, te reflecteren en ook elkaar verrijkende feedback te geven. 

Toonmomenten geven hen ook de kans om al hun bijzondere werk en hun beeldend proces te delen met elkaar, hun ouders en anderen door erover te communiceren en het in de ruimte te presenteren.

Tijdens al deze creatieve tochten worden ze in het beeldatelier ondersteund, begeleid, inspirerend bevraagd en motiverend geprikkeld door de leerkracht om hen te helpen de meest boeiende wegen verder te verkennen.

Leeuwse kunstacademie