Peter Jonnaert

Peter Jonnaert
LESSEN KUNSTGESCHIEDENIS
  • Op woensdagavond van 18.00 tot 21.00 uur (om de 14 dagen).

De theoretische lessen kunstgeschiedenis zijn een aparte opleiding binnen de Leeuwse Kunstacademie en zijn bestemd voor zowel de niet-atelier (externe) leerling als de atelier-leerling.

Deze lessen vormen een nieuwe aparte cursus in de Leeuwse Kunstacademie. In deze exclusieve theoretische opleiding verkennen we de kunstgeschiedenis vanuit diverse verassende invalshoeken. Kunsthistoricus Peter Jonnaert vertrekt telkens vanuit een inhoudelijk thema waarbij zowel hedendaagse kunst als oude en moderne kunst de revue passeren. Met een sterk uitgewerkte en flitsende PowerPoint-presentatie worden elke les een 50-tal kunstwerken bekeken vanuit kunsthistorisch perspectief. Allerlei kunstdisciplines komen hier aan bod: keramiek, schilderkunst, fotografie, architectuur, beeldhouwkunst, textiel…

Enkele voorbeelden van themalessen-/-reeksen die voorzien zijn in 2020-2021:

  • DE BLIK VAN DE CAMERA: hoe de fotografie vanaf 1839 onze kijk op de wereld veranderde en dat vandaag nog steeds doet. Hoe beeldende kunstenaars fotografie gebruiken als vertrekpunt in schilderkunst, textielkunst, beeldhouwkunst…
  • PRE- & NEO-MODERNISME: over de historische voorlopers én hedendaagse navolgers van grote modernistische stromingen in de beeldende kunst.
  • LAND-ART: hoe beeldende kunstenaars omgaan met de relatie natuur en cultuur.
  • KLASSIEKE MYTHOLOGIE IN BEELDENDE KUNST: een inspiratiebron voor beeldende kunstenaars vandaag alsook in oude en moderne kunst.

Naast de 14-daagse lessen organiseert docent Peter Jonnaert voor alle deelnemers maandelijks een culturele activiteit: bezoek musea en expo’s, lezingen en filmvoorstelling over beeldende kunst.

Leeuwse kunstacademie