Wina Bogaert

4de graad volwassenen
Wina Bogaert
OPTIE INITIATIEATELIER VOLWASSENEN (BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN) 4de graad
  • Op dinsdagavond van 18.00 tot 21.30 uur.
  • Op donderdagnamiddag van 13.30 tot 17.00 uur (Optie Projectatelier).

"De ware ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken van nieuwe landschappen, maar uit het kijken met nieuwe ogen”. - Marcel Proust

Wie van een opleiding beeldende kunst een technische, stapsgewijze cursus verwacht komt dikwijls bedrogen uit. Veel eerder dan techniek is kunst maken een kwestie van leren zien, een proces van bewustwording. Je kan het vergelijken met leren fietsen of zwemmen: het vraagt vertrouwen, tijd en durf, en er bestaat geen handleiding. Het lijkt dikwijls onbereikbaar, maar eens je de skills kent, merk je plots dat het eenvoudig is.. De techniek volgt dan wel, maar is geen doel op zich.

Kunst maken is ook koers zetten: wat ga je maken en hoe wil je dat verbeelden? Welke boodschap heb je of wat wil je bereiken? Vragen die wel eens confronterend kunnen zijn waarbij een antwoord uitblijft, je zo een painters’ block bezorgen maar noodzakelijk om een eigen stijl te ontwikkelen.

Gelukkig is de weg naar het creëren niet alleen bezaaid met kraaienpoten maar ook met rozen die je nooit eerder zag! Een gewaagde combinatie die me héél vertrouwd is. Ik reis dan ook graag met je mee tot je een stevige rugzak hebt om alleen verder te trekken.

Leeuwse kunstacademie