Lezing - Wat als je kind rouwt?

Lezing - Wat als je kind rouwt?

Toegespitst op kinderen maar ingezoomd op alle leeftijden, van baby en kleuter tot jong volwassene.

Je kind beschermen tegen pijn en verdriet is een natuurlijke reflex. Als het huilt of verdrietig is, wil je dat die pijn snel ophoudt. Je troost je kind en je doet er alles aan om de pijn en het verdriet weg te nemen. Je zoekt naar manieren om je kind aan het lachen te brengen en om de pijn te verzachten. Maar doen we daar wel goed aan?
Wat met emoties die binnen blijven? Is het niet zo dat alles wat binnen zit, vroeg of laat zijn uitweg vindt naar buiten?

Het lijkt niet makkelijk om je kind in rouw te helpen, we zijn het immers niet aangeleerd. Hoe ga je met de tranen van je kind om? En wat met de opstandige of teruggetrokken houding? Wat zeg je en wat zeg je beter niet? Vertel je dat opa is gestorven, en hoe doe je dat? En wat met de ziekte van oma? En wat met jouw verdriet?

In deze lezing kom je te weten hoe je je kind in rouw kan steunen, wat je zegt en hoe je het zegt, wat rouw is en waarom het zo’n pijn doet. We spitsen ons toe op kinderen en zoomen in op alle leeftijden; van baby en kleuter tot jong volwassene.

Mieke Deltomme vertrekt uit de beleving van het kind en de bezorgdheid van zijn of haar omgeving. Die omgeving wordt meegenomen in het begeleidingsproces zodat kinderen en hun ouders vanuit verbinding terug kunnen groeien. Mieke Deltomme is rouwtherapeut, docent Rouw en verlies en schreef verschillende boeken rond rouw.

Praktisch

Wanneer: donderdag 14 oktober 2021 om 19.30 uur.
Waar: CC Coloma, Joseph Depauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw

Wie deelneemt aan deze lezing, spaart bovendien een UiTPAS punt!

Inschrijvingsformulier
Heb je een UiTPAS? Bezorg ons hier je UiTPAS-nummer en spaar een punt. Meer informatie vind je op www.sint-pieters-leeuw.be/uitpas

Huis van het Kind

Arthur Quintusstraat 20
1600 Sint-Pieters-Leeuw
0497 51 68 66 - 0490 58 85 70
Openingsuren
ma
- enkel op afspraak
do
- enkel op afspraak