Speelplein De Leeuwtjes

Tijdens de zomervakantie 2020 zijn kinderen tussen 2,5 en 12 jaar welkom op de gemeentelijke speelpleinwerking in ’t Populiertje (kleuters) en Zonnig Leven (lagere schoolkinderen). 
Dagelijks staat een team jonge en enthousiaste animatoren klaar om samen met de kinderen leuke activiteiten rond een vastgelegd thema te doen; spelen als een draak, knutselen voor de koning, ravotten in het speelbos met de trollen of sporten op het speelpleinstrand …

Tijdens de komende maanden worden onze animatoren gevormd en werken ze tijdens verschillende momenten het programma voor hun leeftijdsgroep uit. Op die manier kunnen we kwaliteit bieden, zorgen we ervoor dat de kinderen met veel plezier deelnemen aan alle speelse & avontuurlijke activiteiten en graag willen terugkomen.

Om de zomerwerking zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen, rekenen de organisatoren op jullie medewerking en vragen jullie om deze zomer met de volgende richtlijnen rekening te houden:

Deelname

Kinderen die ziek zijn, mogen niet deelnemen aan de activiteit. Was je kind de afgelopen periode ziek of verkouden? Dan mag het gedurende 7 dagen geen ziekteverschijnselen meer vertonen alvorens deel te nemen aan de activiteit. Behoort jouw kind tot een risicogroep? Neem dan contact op met de huisarts, vraag toestemming voor deelname en bezorg tijdig dit attest aan de jeugd- of sportdienst.

Contactbubbels

Elk opvanginitiatief zal onderverdeeld worden in één of meer contactbubbels van  maximaal 50 personen. Binnen de bubbel is er geen social distance nodig en zijn mondmaskers en handschoenen ook niet verplicht. We nemen maatregelen om de bubbels maximaal te respecteren.

Speelplein

Voor het speelplein blijven de oorspronkelijke locaties bewaard. De kleuters nemen hun intrek in de school Populiertje, de lagere schoolkinderen kunnen terecht in het zonnig Leven. Wanneer het aantal ingeschreven kinderen groter is dan de bubbelcapaciteit zal een extra speelpleinlocatie worden geopend. Ouders wiens kind naar de nieuwe locatie moet, zullen hierover tijdens worden ingelicht.

Annuleren

Omwille van de uitzonderlijke omstandigheden zal het bestuur uitzonderlijk dit jaar ouders de mogelijkheid geven om kosteloos te annuleren. Dit kan tot en met maandag 15 juni. Na 15 juni kan er enkel met doktersbriefje geannuleerd worden en wordt 90% van het inschrijvingsgeld terugbetaald.

Info & inschrijven

Wil je je kind nog graag inschrijven voor het speelplein? Inschrijven voor het speelplein is terug mogelijk vanaf maandag 8 juni. Lees vooraleer je kind in te schrijven zeker de verschillende te respecteren maatregelen na via deze link.

Voor wie?

Voor alle kinderen van 2,5 tot en met 12 jaar die in Sint-Pieters-Leeuw wonen of er naar school gaan.
Opgelet: kleuters moeten al naar de kleuterschool gaan en zindelijk zijn.

Waar?

Kleuters van schooljaar 2019-2020: ’t Populiertje (Jan Vanderstraetenstraat 91, 1600 Sint-Pieters-Leeuw).
Lagere schoolkinderen van schooljaar 2019-2020: Zonnig Leven (Jan Vanderstaetenstraat 198, 1600 Sint-Pieters-Leeuw).

Wanneer? (+ thema's)

 

‘t Populiertje

Zonnig Leven

Week 1: ma 06/07 – vr 10/07

 

 

Week 2: ma 13/07 – vr 17/07

 

 

Week 3: ma 20/07 – vr 24/07 (niet op 21/07)

 

 

Week 4: ma 27/07 – vr 31/07

 

 

Week 5: ma 03/08 – vr 07/08

 

 

Week 6: ma 10/08 – vr 14/08

 

 

Er wordt opvang voorzien ’s morgens vanaf 7.30 uur en ’s avonds tot 18 uur. Aanwezigheid is verplicht tussen 8.45 uur en 16 uur.
Opgelet: geen speelpleinwerking van 17 augustus tot en met 31 augustus.

Hoe ziet een speelpleindag eruit?

Van 7.30 uur tot 8.45 uur komen de kinderen aan op het speelplein, begeleid door een ouder/volwassene. Aan de inschrijvingstafel duidt een animator, d.m.v. de meegebrachte inschrijvingsbarcode, het kind aan op de aanwezigheidslijst. Alle kinderen krijgen meteen een gekleurde sticker met hun naam. Op die manier weten de kinderen en animatoren in welke leeftijdsgroep ze zitten.

Vanaf 8.45 uur sluit de poort. De kinderen kunnen pas vanaf 16 uur weer opgehaald worden.

’s Morgens is het tijd voor een toneeltje in het desbetreffende thema. Meteen nadien starten de activiteiten per leeftijdsgroep: sport, spel, crea, expressie, koken … Alle kinderen worden dankzij de themagebonden activiteiten een hele week mee op sleeptouw genomen door hun animatoren.

Het animatorenteam wordt ondersteund en omkaderd door 2 hoofdanimatoren. Zij zorgen ervoor dat de dag vlot verloopt en zijn verantwoordelijk voor het reilen en het zeilen van de speelpleinwerking.

Om 10.30 uur is het tijd voor een gezond 10-uurtje. De kinderen brengen dit zelf mee.

’s Middags eten ze gezamenlijk hun eigen boterhammen op. Er wordt door de gemeente soep voorzien, want van spelen krijg je reuzenhonger.

Op dinsdag- en donderdagnamiddag wordt er een ‘open speelplein’ georganiseerd. Op dat moment hebben de kinderen de touwtjes in handen en kiezen ze zelf welke activiteit ze willen doen. Spelen en vrije keuze staan hierbij centraal.

Op woensdag gaan de kinderen van Zonnig Leven zwemmen. Voor kinderen die mee gaan zwemmen, betalen ouders € 2,00 per zwembeurt. Dit bedrag moet ’s morgens op de dag van deelname contant worden betaald.

Om 15.30 uur is het 4-uurtjestijd. Ook dit wordt voorzien door de gemeente.

Water is steeds verkrijgbaar, wie een sapje wenst, brengt dit mee van thuis (geen frisdrank!).

Nadien spelen de kinderen vrij buiten op de speeltoestellen, het grasveld …

Vanaf 16 tot 18 uur worden de kinderen opgehaald door hun ouders. Voor de veiligheid van alle kinderen is het belangrijk om opnieuw langs de inschrijvingstafel te passeren. Op dat moment wordt het kind ‘uitgeschreven’ en wordt er belangrijke informatie doorgegeven aan de ouders.

Inschrijven?

Inschrijven voor de speelpleinwerking kan per dag. De inschrijvingen gaan van start op woensdag 15 januari 2020.
Kinderen moeten ten laatste 7 dagen op voorhand ingeschreven zijn.
Inschrijven en betalen gebeurt online via TicketGang.
Druk het inschrijvingsbewijs met barcode af en breng dit elke dag mee naar de speelpleinwerking.
Opgelet: de plaatsen zijn beperkt.

Wie niet over een computer beschikt kan in de BIB of op de jeugddienst terecht.

Kostprijs?

  • 10 euro per dag voor inwoners van Sint-Pieters-Leeuw.
  • 7,5 euro voor het tweede en volgende kind(eren).
  • 15 euro per dag voor niet-inwoners van Sint-Pieters-Leeuw.

Het gemeentebestuur levert jaarlijks een fiscaal attest af. Dit kan gedownload worden via TicketGang.

Tegemoetkoming mutualiteit

Verschillende ziekenfondsen voorzien een tegemoetkoming voor speelpleinwerking.
Je kan via TicketGang een attest voor de mutualiteit aanvragen.
Je kan ook het formulier dat je van de mutualiteit ontvangt, bezorgen aan de jeugddienst. Bezorg hen ook het betalingsbewijs van de speelpleinfacturen. U kan dit mailen, per post versturen of binnen brengen bij de jeugddienst.
Zorg ervoor dat uw eigen gegevens en die van uw kind duidelijk zijn ingevuld.