Budgetbegeleiding

Wat

Je kan beroep doen op budgetbegeleiding indien je geen inzicht meer hebt in de inkomsten en uitgaven, betalingsmoeilijkheden hebt of graag advies wil om weer orde op zaken te brengen. Je beheert zelf je inkomsten maar er wordt toezicht gehouden op de uitgaven door de maatschappelijk werk(st)er.

Het Sociaal Huis helpt je bij een budgetbegeleiding in de eerste plaats om opnieuw een correct inzicht te krijgen in de inkomsten en uitgaven. Het effectieve beheer van de inkomsten en het uitvoeren van de betalingen gebeurt niet door het Sociaal Huis. Maandelijks wordt er een afspraak gemaakt om de betalingen van de komende maand te plannen en te overlopen.

Voorwaarden
  • U vindt het moeilijk om uw inkomsten en uitgaven te beheren.
  • U wilt hier graag professionele hulp bij.
  • U wilt wel zelf volledig blijven beslissen waaraan u uw budget besteedt.
Procedure

Maak een afspraak met je maatschappelijk werker. Heb je nog geen maatschappelijk werker? Kom dan langs op een permanentiemoment van het Sociaal Huis.

Permanentiemomenten Sociaal Huis

Maandag8.00 - 11.30 uur
Sociaal Huis Ruisbroek
DinsdagGESLOTEN

Woensdag

8.00 - 11.30 uur
Gemeentehuis Sint-Pieters-Leeuw
Donderdag8.00 - 11.30 uur
Sociaal Huis Ruisbroek
Vrijdag8.00 - 11.30 uur
Gemeentehuis Sint-Pieters-Leeuw

Sociaal Huis

Fabriekstraat 1
1601 Ruisbroek
02 371 03 50
Openingsuren | !! ENKEL OP AFSPRAAK !!
ma
-
-
di
-
-
wo
-
-
do
-
-
vr
-

OPGELET! Gezien de nog steeds geldende coronamaatregelen werken we enkel op afspraak! Er kan een afspraak gemaakt worden via telefoon, via mail of aan het onthaal. We zijn telefonisch bereikbaar alle werkdagen van 8 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur, op vrijdag tot 12 uur.