Nieuws

Een auto of fiets delen, is dat iets voor jou?

Een auto of fiets delen, is dat iets voor jou?

Jouw mening telt! Zo betaal je enkel voor het gebruik, niet voor de aanschaf en de vaste kosten alsnog het onderhoud.

Jouw mening telt! Zo betaal je enkel voor het gebruik, niet voor de aanschaf en de vaste kosten alsnog het onderhoud.

aanplantactie

Eerste bomen en struiken in natuurpark aan de Zuunbeek in St.-Pieters-Leeuw

De eerste bomen en struiken van het nieuwe natuurpark aan de oevers van de Zuunbeek in Zuun en Negenmanneke werden aangeplant. Hiermee maken de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en de provincie Vlaams-Brabant, via het strategisch project Zennevallei, werk van meer publiek groen in de woonwijken.

De aankoop en inrichting van het perceel van 2 hectare in Zuun en Negenmanneke past in een grotere visie om een netwerk van groene ruimten in te richten in de woonwijken van Sint-Pieters-Leeuw. Op die manier komt er meer natuur en speel- en wandelplezier in de eigen buurt.

Investeer mee in meer Pajots bos!

Investeer mee in meer Pajots bos!

Ons prachtige en glooiende Pajottenland, bedekt met akkers, weides, houtkanten en wat bos, mag er nog wel wat groener uitzien in de toekomst. Daarom roept het project Opgewekt Pajottenland, Steunpunt Bos en Voka Vlaams-Brabant alle Pajotse inwoners en bedrijven op om mee te investeren in meer bos.

zone 30

Veilige en leefbare dorpskernen, mede door uitbreiding zone 30

De gemeenteraad van 26 november 2020 keurde een uitbreiding van de zone 30 goed in Ruisbroek, Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem. Na een tussentijdse evaluatie binnen 9 maanden zullen ook de andere dorpskernen herbekeken worden. Hoofdwegen in bebouwde kom blijven 50 km/u.

Ook in het landelijke Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem is een uitbreiding van de zone 30 voorzien. Vandaag zijn deze wel heel kort, met een lengte van resp. 36 en 112 meter.

fotoboek

Nieuw fotoboek over Sint-Pieters-Leeuw!

In samenwerking met de gemeentelijke werkgroep voor Streek- en Volkskunde publiceert het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw het fotoboek ‘Erfgoed vroeger en nu’ uit.

Coronabesmettingen in woonzorgcentrum Zilverlinde: 7 bewoners en 1 personeelslid testen positief

In het woonzorgcentrum Zilverlinde in Sint-Pieters-Leeuw testten 7 bewoners van de afdeling Zonnedal en 1 personeelslid van het zorgkundig/verpleegkundig team positief op Corona. Het woonzorgcentrum start ter preventie van verdere besmettingen de cohortzorg op.

Nadat een bewoner positief testte, werd ook bij 6 andere bewoners op dezelfde afdeling en een personeelslid het virus vastgesteld. Het woonzorgcentrum schakelt vanaf vandaag over naar cohortzorg waarbij een vaste ploeg zorgkundigen en verpleegkundigen instaan voor de bewoners die besmet zijn met COVID-19.

Week van de afvalophaler

Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter

Het is deze week de week van de afvalophaler. Dit jaar willen alle afvalintercommunales van Vlaanderen de Vlaming bedanken omdat hij zijn afval goed aanbiedt, en zo dus respect toont aan de afvalophaler en parkwachter.

Vogelgriepvirus

Vogelgriepvirus H5N8

Aanvullende maatregelen voor particuliere houders van pluimvee en vogels

Op 13 november 2020 werden in een vogelopvangcentrum (VOC) in Oostende de eerste besmettingen van het H5N8 vogelgriepvirus vastgesteld bij 3 wilde vogels. Op advies van het FAVV nam minister van Landbouw, David Clarinval, aanvullende preventieve maatregelen.

Eindejaarsfeesten: Verboden vuurwerk af te steken!

Vanaf 20 november 2020 tot en met 17 januari 2021 is het afsteken van vuurwerk en het oplaten van wensballonnen strikt verboden

Vanaf 20 november 2020 tot en met 17 januari 2021 is het afsteken van vuurwerk en het oplaten van wensballonnen strikt verboden. Ook kerstboomverbrandingen of vuren in openlucht en het gebruik van pyrotechnische artikelen is zowel op privaat als publiek domein verboden! Inbreuken kunnen worden bestraft. 

Klik hier voor het volledige politiebesluit.

blokspot

Blokspot

Corona of niet, de examen periode komt er aan. Maar thuis studeren is niet altijd even vanzelfsprekend. Daarom biedt de jeugddienst vanaf 1 december studeerplaats aan op de zolder van de Laekelinde.
Ook studenten van het middelbaar zijn welkom om in alle rust te komen studeren.

De blokspot is alle dagen open:
• maandag van 12 tot 22 uur;
• dinsdag tot vrijdag van 8.30 tot 22 uur;
• zaterdag van 8 tot 22 uur;
• zondag van 8 tot 13 uur.

Pagina's