Nieuws

Maak de gegevens op de chip van je hond en/of kat openbaar

Door de privacywetgeving werden vanaf 1 mei alle contactgegevens op de chips van honden en katten automatisch anoniem. Hierdoor wordt het moeilijker om hun eigenaar terug te vinden. Daarom roepen we eigenaars op om hun gegevens openbaar te maken. Op dit moment kan iedereen met een chiplezer het chipnummer van een achtergelaten hond of kat lezen en zo op de websites dogid.be en catid.be zien wie de eigenaar is. Je vindt er bijvoorbeeld het adres, e-mailadres en telefoonnummervan het baasje. Dit zorgt ervoor dat de eigenaar van een gechipt dier snel gecontacteerd kan worden.

Het sas in Lot werd opnieuw opengesteld voor het verkeer

Update werken fietssnelweg F20

Op maandag 10 mei (voor de ochtendspits) starten de werken aan de kanaalbrug aan het sas in Ruisbroek. Vanaf 10 mei tot en met 9 juli 2021 wordt de brug dan ook afgesloten voor het verkeer. 

Opgelet! De laatste twee weken moet het beton uitharden. De doorgang moet die periode afgesloten blijven, maar je zal de aannemer dus niet zien werken.

Wie van Ruisbroek naar centrum Sint-Pieters-Leeuw wil of omgekeerd, kan omrijden via het sas in Lot dat vrijdag 7 mei in de vroege namiddag opnieuw werd opengesteld. 

burgerprofiel

Mijn burgerprofiel: je overheidszaken in een overzicht

Misschien heb je het al gezien, sinds kort heeft onze gemeentelijke website een link naar ‘Mijn Burgerprofiel’.
Via deze toepassing van de Vlaamse Overheid beschik je voortaan over één overzicht van jouw gegevens die bij de overheid gekend zijn. Zowel op Vlaams, federaal, als lokaal niveau.

Pagina's