Nieuws

Wij danken alle helpende handen

Het gemeentebestuur is ongelofelijk dankbaar voor alle helpende handen! Sinds twee weken luiden dan ook op sommige plaatsen in onze gemeente om 20 uur de kerkklokken. Om onze dankbaarheid nog wat meer in de verf te zetten, zullen op verschillende locaties in de gemeente banners worden opgehangen.

Verzekering #VlaanderenHelpt

Tips over de correcte afhandeling van deze verzekering.

Leeuws kunstenaar Karlos De Wilde overleden

Met grote droefheid en diepe verslagenheid meldt het gemeentebestuur Sint-Pieters-Leeuw dat Karlos De Wilde het leven liet op woensdag 1 april.

Nieuwkomers ondersteunen in tijden van corona

PIN ondersteunt meer dan 30 lokale besturen in de brede Vlaamse rand bij het lokaal integratiebeleid. Ervaringsdeskundige toeleiders informeren inwoners van buitenlandse herkomst, begeleiden hen naar diensten en ondersteunen hen bij hulpverlening. Waar in de doordeweekse werking de brugfunctie zich voornamelijk focust op ondersteuning op vlak van administratie, onderwijs, huisvesting, werk en vrije tijd, verschuift de focus nu naar gezondheid.

Geen voedingskramen meer op vrijdag

Omwille van de Coronamaatregelen stonden er afgelopen weken op vrijdag slechts enkele voedingskramen opgesteld aan de Rink. Voortaan zullen er geen voedingskramen meer opgesteld staan op vrijdag en dit zolang de huidige maatregelen gelden.

Reglementering aan te bieden hoeveelheden huisvuil

Nieuwe regels vanaf vandaag, maandag 30 maart.

#IkRedLevens

De Vlaamse overheid kondigde zonet haar nieuwe #IKREDLEVENScampagne aan. De huidige situatie vraagt om burgerzin en iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Werken kruispunt Kerkstraat/Pieter Cornelisstraat

Aannemer Van Hoorebeeck zal vandaag 7 april het kruispunt Kerkstraat/Pieter Cornelisstraat in Ruisbroek betonneren.

Recyclagepark Sint-Pieters-Leeuw heropent vanaf dinsdag 7 april op afspraak

Vanaf dinsdag 7 april opent het recyclagepark aan de Pepingensesteenweg opnieuw zijn deuren.

Bloedcollectes Rode Kruis Vlaanderen vinden zeker plaats

op 22 en 24 april

Het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw zoekt diverse medewerkers

Het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw is op zoek naar diverse medewerkers (m/v)

Verlenging van de maatregelen tot en met 19 april

Bericht van de Eerste Minister, Sophie Wilmès

Kind & Gezin zoekt vrijwilligers

Op 1 april zal Kind & Gezin de consultatiebureaus heropenen. In het kader van de volksgezondheid is het essentieel dat jonge kinderen de nodige vaccinaties krijgen. Hiervoor zijn zij dringend op zoek naar vrijwilligers, voornamelijk voor het bewaken van de social distancing maatregelen, het slechts toelaten van één ouder en kind en het opvolgen van hygiënische maatregelen.

Heb ik een mondmasker nodig?

Mondmaskers worden gebruikt in de strijd tegen het coronavirus, maar mondmaskers dienen in eerste instantie voor de bescherming van de patiënt én voor de bescherming van de zorgverlener en andere personen die patiënten verzorgen. Het is belangrijk dat maskers dus voorbehouden blijven voor deze twee groepen. Als je gezond bent, heeft het geen zin om een masker te dragen op straat of op je werk.

Afspraken heropening recyclagepark Sint-Pieters-Leeuw

Op dinsdag 7 april opent het recyclagepark in Sint-Pieters-Leeuw opnieuw de deuren. Net zoals bij alle verplaatsingen, geldt ook hier dat je enkel naar het recyclagepark komt wanneer dat echt nodig is. Als je niet dringend van je afval af moet, stel je het bezoek uit.

 

Voorbereidingen om Destelheide Dworp om te vormen tot schakelzorgcentrum

Mocht het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria Halle de toestroom coronapatiënten niet meer aankunnen, zal het Centrum voor Jeugd, Kunst en Creatie Destelheide ingericht worden als schakelzorgcentrum.

Termijn technische keuring en geldigheid voorlopig rijbewijs verlengd

Nieuwe richtlijnen vanwege Coronacrisis.

Leeuw Handelt Lokaal

Vele Leeuwse cafés, restaurants, boetieks en andere winkeliers zetten ondanks alle coronamaatregelen graag hun diensten verder. Alle info omtrent de gewijzigde openingsuren, afhaalservices, leverdiensten … is terug te vinden op onze website: www.sint-pieters-leeuw.be/handeltlokaal.

Opgelet: valse facturen van De Watergroep in omloop

De Watergroep kreeg deze ochtend heel wat meldingen van frauduleuze eindafrekeningen via mail.

Lokaal bestuur Sint-Pieters-Leeuw zorgt ook tijdens de paasvakantie voor noodzakelijke opvang

Op vraag van Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts zal het lokaal bestuur een regierol op zich nemen in de opvang van schoolkinderen tijdens de paasvakantie.

Pagina's