Nieuws

Weerswaarschuwing code oranje

Weerswaarschuwing code oranje: zandzakjes beschikbaar

Aangezien het KMI morgen opnieuw code oranje voorspelt, neemt de gemeente alvast enkele preventieve maatregelen rond mogelijke wateroverlast. Dit betekent dat er terug zandzakjes ter beschikking gesteld worden van de inwoners.

Wie wenst, kan op zaterdag 24 juli tussen 10 en 12 uur per gezin 10 zandzakjes afhalen bij de technische uitvoeringsdiensten aan de Brabantpoort, Pepingensesteenweg 246, toegang via de weg naar het recyclagepark. Rij richting ingang recyclagepark. Waar je links moet afdraaien voor het recyclagepark, rij je rechtdoor door de wegwijzer “zandzakjes” te volgen.

Gezocht: ideeën inrichting Damiaanpark

Gezocht: ideeën inrichting Damiaanpark

Het gemeentebestuur wil het groene karakter van Sint-Pieters-Leeuw versterken. Daarom kocht de gemeente een perceel aan tussen het Wildersportcomplex en de Zuunbeek voor nog extra toegankelijk groen, speel- en wandelplezier. Hoe we dit Damiaanpark inrichten, mogen jullie kiezen!

Petanquen in Oudenaken

Petanquen in Oudenaken

Het bestuur laat in de lente van volgend jaar een petanqueveld in de buurt van de pastorij van Oudenaken aanleggen. Om de dorpsbewoners toch de kans te geven meteen hun favoriete sport te beoefenen, komt er nog deze maand een kleiner veld, naast de uiteindelijke locatie.

Restafval wordt morgen opgehaald

Restafval wordt morgen opgehaald

Intradura zal uitzonderlijk morgen, zaterdag 24 juli, het restafval ophalen in plaats van vandaag. Laat je zakken dus maar gewoon staan tot morgen.

Sint-Pieters-Leeuw solidair in eigen land en in Altenahr

Sint-Pieters-Leeuw solidair in eigen land en in Altenahr

Sint-Pieters-Leeuw is al jarenlang verbroederd met Altenahr, een gemeente met 11.500 inwoners in het Eifelgebied in Duitsland.
Het gebied, dat een verlengde is van onze Belgische Ardennen, werd vorige week zwaar getroffen door het hevige noodweer, net zoals veel inwoners in eigen land.

Update watersnood (foto wateroverlast 2016)

Update watersnood

Net als op verschillende plaatsen in ons land, kwam er ook in een aantal straten van Sint-Pieters-Leeuw meer neerslag terecht dan het ondergrondse systeem kan verwerken.

Zandzakjes kan je ophalen tussen 13 en 16 uur

Zandzakjes afhalen tussen 13 en 16 uur!

Naar aanleiding van een actualisatie van de preventieve maatregelen rond mogelijke wateroverlast, besloot de gemeente enige tijd geleden om voortaan - zodra het KMI code oranje voorspelt - zandzakjes ter beschikking te stellen van de inwoners. Gisteren kleurde Sint-Pieters-Leeuw geel. Vandaag zitten we in code oranje. Daarom starten we vandaag deze preventieve actie op.

Vaccinatie zennevallei

Alle 12- tot 15-jarigen uit Sint-Pieters-Leeuw, Pepingen en Halle uitgenodigd voor vaccinatie

Alle jongeren uit Sint-Pieters-Leeuw, Pepingen en Halle mogen eerstdaags een uitnodiging verwachten voor hun vaccinatie met het Pfizer-vaccin. Opgelet: 12- tot 15-jarigen hebben wel de toestemming van hun ouders nodig.

In de praktijk zullen de eerste jongeren hun vaccinatie krijgen op maandag 26 juli of woensdag 28 juli. Ben je die dagen toevallig met vakantie of op kamp? Geen probleem. Je kan je afspraak verplaatsen via :

Opnieuw ‘open lijn’ op do 15 juli - 10 tot 16 uur - voor J&J- of Pfizervaccin

  • Woon je Halle, Sint-Pieters-Leeuw of Pepingen
  • Werd je nog niet gevaccineerd?
  • Ben je ouder dan 16 jaar?

Kom dan donderdag 15 juli zonder afspraak tussen 10 en 16 uur naar vaccinatiecentrum De Bres. We beschikken immers een extra voorraad vaccins van Johnson & Johnson en het Pfizer-vaccin.

Opgelet:
16- & 17 jarigen kunnen enkel het Pfizer-vaccin krijgen.
Je moet dus minstens 18 jaar zijn om in aanmerking te komen voor een vaccin van Johnson & Johnson.

Een eigen huisstijl voor Leeuwse woonzorg

Het lokaal bestuur van Sint-Pieters-Leeuw wil woonzorgcentrum Zilverlinde en de assistentiewoningen sterker in de markt zetten, zowel naar potentiële bewoners als naar potentiële medewerkers. Om deze ambitie waar te maken, is het nodig om de herkenbaarheid van deze organisaties te verhogen. Daarom hebben beide woonzorg-administraties de handen in elkaar geslagen en een gemeenschappelijke huisstijl uitgewerkt. Bijhorende logo's stralen dan weer de eigen identiteit uit die de voorbije jaren werd opgebouwd.

Centrale keuken OCMW Sint-Pieters-Leeuw sleept opnieuw Smiley-certificaat in de wacht

Op 11 mei 2021 sleepte de centrale keuken van het OCMW Sint-Pieters-Leeuw opnieuw het Smiley-certificaat in wacht. Daarmee bewijst de keuken dat ze blijft voldoen aan de strenge vereisten op vlak van hygiëne en voedselveiligheid die werden vooropgesteld door het Federaal Voedselagentschap inzake Voedselveiligheid (FAVV). Deze erkenning is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen het OCMW Sint-Pieters-Leeuw, het keukenteam en Compass Group.

Pagina's