Nieuws

Update opruimwerken na brand E. Ghijsstraat

Afgelopen vrijdag vaardigde de burgemeester een besluit uit met de opdracht om uiterlijk donderdag 4 maart 2021 de laatste asbestplaten te verwijderen van de site en in afwachting het afval dagelijks te besproeien.

Update corona: kindbegeleidster De Speelboot test positief

In het kinderdagverblijf, De Speelboot, testte een kindbegeleidster positief op corona.

Het kinderdagverblijf sloot daarbij de deuren en de kinderen zullen tot en met 12 maart in quarantaine gaan. Aan alle ouders van de kinderen die er naar de opvang gaan, wordt gevraagd om hun kind(eren) tijdens deze periode te laten testen.

Vanaf 15 maart mogen de kinderen, wanneer zij niet ziek zijn of niet positief testten op corona, terugkeren naar de opvang.

Verteltocht 'Waar is de draak?'

Jeugdboekenmaand - Verteltocht

Traditiegetrouw is maart jeugdboekenmaand. Voor deze alternatieve editie organiseert de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw een verteltocht 'Waar is de draak?'.

Foto: Brandweer Vlaams Brabant West

Update brand Eugène Ghijsstraat: Geen asbestdeeltjes gevonden in Negenmanneke na brand in de Eughène Ghijsstraat.

Naar aanleiding van de hevige brand in de Eughène Ghijsstraat voerde een gespecialiseerd bedrijf afgelopen vrijdag asbestmetingen uit op verschillende plaatsen binnen de perimeter van 500 meter. De resultaten van deze metingen waren allemaal geruststellend. De strengste drempel van maximaal 0,01 vezels per cm3 werd nergens overschreden.

Het gespecialiseerd bedrijf, Recon, vond geen asbestdeeltjes in Negenmanneke op het openbaar domein. Ze vonden er wel vlakbij de site, richting het kanaal. De asbestdeeltjes werden door Recon deskundig verwijderd. 

Neveling

Update brand (15.30 uur): Gemeentelijk rampenplan in E. Ghijsstraat opgeheven

De burgemeester heeft net de gemeentelijke fase opgeheven.

In de loop van volgende week zal de firma De Meuter op een veilige manier het asbest sorteren en afvoeren.

Indien omwonenden asbestschilfers in hun tuin of op hun eigendom vinden, raden we aan om deze niet aan te raken en dit te melden bij de communicatiedienst van de gemeente. Het melden van gevonden asbest kan vandaag en morgen (zaterdag 27/2 tot 16u) via communicatie@sint-pieters-leeuw.be of 02 371 63 02.

Tom Vierendeels

Update brand E. Ghijsstraat (13.30 uur): Situatie opnieuw veilig. Ramen en deuren mogen opnieuw worden opengezet om te verluchten.

De brandweer bevestigt dat de situatie veilig is. Ramen en deuren mogen opnieuw worden opengezet om te verluchten.

De brandweer bevestigt dat de situatie veilig is. Ramen en deuren mogen opnieuw worden opengezet om te verluchten.

Er wordt nog steeds aandacht gevraagd voor asbestschilfers die in de omgeving kunnen liggen. Het openbaar domein wordt op dit moment schoongemaakt door het gespecialiseerd bedrijf Recon.

Tom Vierendeels

Update brand Eugène Ghijsstraat: resultaten metingen

De brandweer heeft reeds op verschillende plaatsen metingen gedaan naar gevaarlijke stoffen. De resultaten van deze metingen zijn goed, er werden geen gevaarlijke stoffen gevonden.

De brandweer heeft reeds op verschillende plaatsen metingen gedaan naar gevaarlijke stoffen. De resultaten van deze metingen zijn goed, er werden geen gevaarlijke stoffen gevonden.

Indien omwonenden toch asbestschilfers in hun tuin of op hun eigendom vinden, raden we aan om deze niet aan te raken en dit te melden bij de communicatiedienst van de gemeente.

Deze asbestschilfers worden – in opdracht van de gemeente – door een gespecialiseerde firma opgehaald. Deze firma zal eveneens de straten in de buurt afschuimen om eventuele asbestschilfers deskundig te verwijderen.

(c) Tom Vierendeels

Brand in industriegebouwen in de Eugène Ghijsstraat

Donderdagavond ontstond er een brand in een industrieel gebouw in de Eugène Ghijsstraat in Sint-Pieters-Leeuw. De uitslaande brand veroorzaakte heel wat rookontwikkeling.Omwille van asbestgevaar vraagt de Brandweerzone Vlaams-Brabant om ramen en deuren gesloten te houden en dit in een straal van 500 meter rond de brand. Voorlopig moesten er nog geen omwonenden geëvacueerd worden. De brandweer volgt de situatie op de voet aangezien heropflakkering mogelijk is. 

Pagina's