Gezocht: gemachtigde opzichters

Dit najaar vinden in onze provincie opleidingen plaats voor gemachtigde opzichters. Iedereen die minstens 18 jaar is en over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap kan hieraan meedoen. In Sint-Pieters-Leeuw kan dit op 14 oktober van 13 tot 16 uur.

Na een theoretische en praktische opleiding wordt de betrokkene door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, gehandicapten of bejaarden in groep te laten oversteken. Een gemachtigd opzichter is herkenbaar aan de driekleurige armband die de naam van de gemeente draagt en aan het stopbordje op steel. Hij of zij is een onmisbare schakel in het verkeersveiligheidsbeleid van de gemeente.

De provincie zorgt gratis voor het theoretische deel van de opleiding en de uitrusting (hesje, stopbord en driekleurige armband). Het praktische deel van de opleidingen wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale politie.

Wanneer? woensdag 14 oktober 2020 van 13 tot 16 uur
Waar? Raadzaal gemeentehuis Sint-Pieters-Leeuw
Inschrijven? Vooraf inschrijven is verplicht. Per sessie worden MAXIMAAL dertig kandidaten toegelaten. Inschrijven kan enkel online via www.vlaamsbrabant.be/gemachtigdeopzichters
Meer info? Provincie Vlaams-Brabant - PIVO-Politieschool 02 456 89 23 - pivo.politie@vlaamsbrabant.be