Jaarmarkt Sint-Pieters-Leeuw

Jaarmarkt

Na de jaarmarkten van Ruisbroek en Vlezenbeek is het op zondag 11 november de beurt aan het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. Het wordt weer een echt volksfeest met diepgewortelde tradities zoals de niet te missen dierenwedstrijden, de vele kramen en attracties en vooral de gezellige sfeer!

Traditioneel worden er ook weer wedstrijden voor paarden en duiven en een tentoonstelling van schapen, geiten, pluimvee en konijnen gehouden. Wie inlichtingen wil of wil deelnemen kan terecht op het nummer 02 371 63 25. 

In het Colomakasteel kan je het 77ste herfstsalon van de Leeuwse Kunstkring LeeuwArt bezoeken.

Aan het gemeentehuis kan je dan weer genieten van dans- en muziekoptredens van o.a. Dance O’Mania, Rudi Tastenoe, L&A Dance Company en Amaryllis Temmerman (bekend van o.m. “Eén moment” en “Vol mooie dromen”) in samenwerking met Stadsradio Halle.

Grote wegen blijven bereikbaar

Om het Leeuwse centrum zo goed mogelijk bereikbaar te maken, worden de grote wegen vrijgehouden voor het autoverkeer en vooral ook voor het openbaar vervoer en de pendel- en shuttlediensten.

Pendelbussen Makro -SPL: 9 tot 21 uur

Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de pendelbussen tussen de parking van de Makro (Bergensesteenweg nr. 427) en de jaarmarkt (hoek Galgstraat-J. Depauwstraat). Drie tot vier bussen pendelen vanaf 9 tot 21 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen.

Shuttledienst Vlezenbeek: 9 tot 17 uur

Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de shuttledienst tussen centrum Vlezenbeek (Straatje links van oud gemeentehuis Vlezenbeek) en de jaarmarkt (hoek Brusselbaan-Nieuwenhovenlaan). Vier hybride auto’s shuttlen vanaf 9 tot 17 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen.

Shuttledienst Ruisbroek: 9 tot 17 uur

Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de shuttledienst tussen centrum Ruisbroek (Stationsplein) en de jaarmarkt (hoek Europalaan-Galgstraat). Twee hybride auto’s shuttlen vanaf 9 tot 17 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen.

Parkeren

Langsheen de Galgstraat (tussen de Europalaan en de Lotstraat) wordt van 6 tot 22 uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht.
Langsheen de Victor Nonnemanstraat (tussen de Hoogstraat en rotonde gemeentehuis) wordt van 6 tot 22 uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht.

Parkeerverbod

In het weekend van 10 en 11 november is het dan ook verboden te parkeren langs het parcours van de jaarmarkt en in het centrum. Verplaats dus tijdig je voertuig!

Parkeerverbod vanaf 10/11
- Parking Wilgenhof
- Vanaf 18 uur parking vooraan en zijkant Bibliotheek

Parkeerverbod vanaf 11/11
- Het volledige parcours en het centrum
- Parking Coloma
- Parking gemeentehuis
- Parking achter bibliotheek