Lokaal bestuur Sint-Pieters-Leeuw zorgt ook tijdens de paasvakantie voor noodzakelijke opvang

Op vraag van Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts zal het lokaal bestuur een regierol op zich nemen in de opvang van schoolkinderen tijdens de paasvakantie. Deze opvang blijft, zoals ook voor de scholen, uitdrukkelijk voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep, kinderen met een moeilijke thuissituatie en kinderen waarvoor geen alternatief is. Algemeen blijft het principe van kracht dat kinderen zo veel mogelijk thuis worden opgevangen. Ook zieke kinderen blijven thuis.

De opvang gaat dagelijks van 8 tot 17 uur door op 4 locaties in Sint-Pieters-Leeuw, namelijk de 3 gemeentelijke basisscholen Den Top, ’t Populiertje en Wegwijzer en de Ave-Mariabasisschool in Vlezenbeek. Het lokaal bestuur biedt deze noodopvang gratis aan.

In de richtlijnen wordt duidelijk beschreven dat de contactbubbels moeten gerespecteerd worden. Dat betekent dat kinderen die de voorbije dagen of weken samen zaten en daar intensief contact hadden, nu ook samen opgevangen moeten worden. Kinderen die naar school gaan in een andere gemeente dan Sint-Pieters-Leeuw kunnen in die gemeente opgevangen worden.

Ouders schrijven hun kind(eren) in via het online inschrijvingsformulier. Met specifieke vragen kunnen ouders terecht bij het meldpunt via Sofie Heymans, sofie.heymans@sint-pieters-leeuw.be, T 02 370 28 80.