Update Corona-uitbraak vrije basisschool Jan Ruusbroec

Gepost op 20/02/2021 - 17:29
Afgelopen vrijdag, 19 februari, werden in totaal 244 leerlingen, leerkrachten en begeleiders van de school Jan Ruusbroec en taalkamp Babbelkous getest op Covid19.

Afgelopen vrijdag, 19 februari, werden in totaal 244 leerlingen, leerkrachten en begeleiders van de school Jan Ruusbroec en taalkamp Babbelkous getest op Covid19. Deze testing gebeurde door het UZ Antwerpen.

24 personen testten positief, waarvan 2 personeelsleden. Bij 23 van de 24 tests bleek het te gaan om het Britse variant.

Reeds eerder deze week legden 4 leerlingen en 7 personeelsleden van de school een positieve test af. Daarnaast werd ook de 3e kleuterklas en het 4e leerjaar eerder al gevraagd om zich te laten testen. Van deze testing zijn nog niet alle resultaten gekend.

Alle leerlingen die positief testten, moeten 10 dagen in isolatie en hun familieleden in quarantaine.

Omwille van organisatorische redenen – een te hoog aantal besmette leerkrachten – zal de 3e kleuterklas b en het 4e leerjaar volgende week sluiten en opnieuw openen op maandag 1 maart. Het eerste leerjaar (A en B) en zesde leerjaar sluiten voorlopig tot en met woensdag 24 februari de deuren. De school probeert, in de mate van het mogelijke, voor deze leerlingen afstandsonderwijs te voorzien.

De directie en alle partners blijven de situatie op de voet opvolgen en bijsturen waar nodig.

Deze beslissingen werden genomen in overleg met de directie van de school, het gemeentebestuur, de eerstelijnszone, het Agentschap Zorg en Gezondheid en het CLB.