Vervoer en begeleiden van senioren

De thuiszorgdiensten zijn de draaischijf voor de hulpverlening aan huis. Ze bieden een ruim aanbod van diensten om iedereen in de mogelijkheid te stellen zo lang mogelijk op een menswaardige manier in de eigen vertrouwde thuisomgeving te kunnen blijven.
De thuiszorgdiensten bieden ondersteuning aan alle inwoners van Sint-Pieters-Leeuw, die zich in een zorgsituatie bevinden en hierdoor zelf niet meer kunnen instaan voor zichzelf en/of voor de huishouding. Er kan een aanvullende of vervangende rol vervuld worden voor de familie en andere personen, die de hulpvrager reeds ondersteunen.
Wat bieden de thuiszorgdiensten: gezinszorg, schoonmaakhulp, warme maaltijden, personenalarmsysteem, vrijwilligersvervoer, incontinentiemateriaal, samenwerkingsinitiatief voor de thuiszorg, project telefoonster.

Functie vrijwilligerVervoer en begeleiden van senioren.
TakenpakketVervoer van senioren van en naar een doktersconsultatie, ziekenhuisbezoek, boodschappen, begeleiden tijdens deze activiteiten.
Profiel vrijwilligerIn bezit van rijbewijs B, goede sociale contacten, inlevingsvermogen, verzorgd voorkomen, correct taalgebruik, discretie, zelfstandigheid.
Gevraagde talenkennisNederlands: goede kennis (mondeling).
WerktijdenOvereen te komen
KostenvergoedingKilometervergoeding
Contactgegevens

OCMW – thuiszorgdiensten
Ilse Behets – 02 371 03 53
Dorien Van Ransbeek – 02 371 03 54

Contactpersoon

Jolien Coppens, beleidsmedewerker Thuiszorg
jolien.coppens@ocmwspl.be
02 371 03 54