Vaccinatiegraad zorginstellingen in Sint-Pieters-Leeuw

Gepost op 31/08/2021 - 13:35

Afgelopen week besliste de hogere overheid dat de verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel er op termijn komt. De verdere uitwerking van deze verplichte vaccinatie wordt de komende maanden verder onderzocht. De hogere overheid vroeg de ziekenhuizen en woonzorgcentra om op vrijwillige basis de vaccinatiegraad binnen de instellingen te publiceren.

Zorg in Leeuw

Sint-Pieters-Leeuw telt met WZC Belfair, WZC Sint-Antonius, WZC Zilverlinde en Inkendaal 3 woonzorgcentra en 1 revalidatieziekenhuis. Alle instellingen gingen graag in op onze vraag om vrijwillig de vaccinatiecijfers te publiceren. Zo is de vaccinatiegraad in WZC Belfair 96 %. WZC Sint-Antonius heeft 106 personeelsleden, waarvan 97 % werd gevaccineerd. Voor WZC Zilverlinde komen we aan een vaccinatiegraad van 92 % en dit op 107 personeelsleden. Revalidatieziekenhuis Inkendaal telt 410 personeelsleden, met een vaccinatiegraad van 92 %

We publiceren ook graag de vaccinatiegraad in onze kinderdagverblijven en scholen

Hoewel de vraag over de vaccinatiegraad enkel gericht is naar zorginstellingen, vindt het gemeentebestuur het belangrijk om – op vrijwillige basis - zelf ook transparant te zijn over de vaccinatiegraad van het personeel in de kinderdagverblijven en de scholen.

Sint-Pieters-Leeuw telt drie gemeentelijke kinderdagverblijven: De Boomhut, Het Welpennest en De Speelboot. De drie kinderdagverblijven tellen samen 26 personeelsleden, waarvan 100 % gevaccineerd is.

Ook op de gemeentelijke bassischolen en kleuterschool hebben we een zicht op de vaccinatiegraad:

  • GBS Den Top en kleuterschool Puur Natuur - 100 % gevaccineerd.
  • GBS ’t Populiertje - 96 % gevaccineerd.
  • GBS Wegwijzer - 93 % gevaccineerd.

De vraag tot vrijwillige publicatie van de vaccinatiecijfers binnen het onderwijspersoneel werd ook gesteld aan de vrije basisscholen:

  • BSGO De Groene Parel – 95 % gevaccineerd.
  • Vrije basisschool Ave Maria  – 98 % gevaccineerd.
  • Vrije basisschool Don Bosco – 95 % gevaccineerd.
  • Vrije basisschool Jan Ruusbroec – 100 % gevaccineerd.
  • Vrije basisschool Sint-Lutgardis – 99 % gevaccineerd.
  • Vrije basisschool Sint-Stevens – geen gegevens beschikbaar.