Poelcafe in oud gemeentehuis Vlezenbeek

Gepost op 20/10/2021 - 08:40

De kogel is door de kerk: vanaf de zomer van 2022 baat VZW De Poel een poelcafé uit in het oud gemeentehuis van Vlezenbeek. Een poelcafé is een café dat wordt uitgebaat door mensen met een beperking, begeleid door mensen van VZW De Poel.

Voor de zomer deed het gemeentebestuur een open oproep voor de uitbating van een eetcafé in Vlezenbeek. Het moest een ontmoetingsplaats worden die bijdraagt tot het lokale gemeenschapsleven voor iedere Leeuwenaar, een plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten. Het poelcafé dat wordt uitgebaat door mensen met een beperking zorgt dan ook perfect dat de voorwaarde om te werken aan sociale inclusie wordt ingewilligd.

Eerder werd de buitenkant van het mooie – inmiddels beschermde – gebouw volledig opgewaardeerd. De gevel en het dak werden opgeknapt en ook de klok en de windhaan werden in ere hersteld. In het voorjaar van 2022 zal de binnenkant worden gerenoveerd en ingericht. Tegen de zomer van 2022 kunnen we er met z’n allen terecht voor een frisse pint en een kleine maaltijd. De effectieve openingsdatum wordt later bekend gemaakt.