Nieuwsberichten infoLeeuw

Wil je meer informatie over een bepaald artikel? Hier vind je de volledige artikels terug die verschenen in infoLeeuw.

10-daagse Geestelijke Gezondheid

Doe jij van 1 tot 10 oktober mee aan de 10-daagse Geestelijke gezondheid? Het coronavirus zette ons leven op zijn kop en dat heeft ook impact op onze geestelijke gezondheid. Zo hebben heel wat
mensen last van onzekerheid, angst of stress. Samen zetten we in op het verhogen van onze veerkracht want dat is cruciaal om deze moeilijke periode door te komen.

jaarmarkten

Opnieuw volwaardige jaarmarkten in Sint-Pieters-Leeuw

In Sint-Pieters-Leeuw vinden de jaarmarkten van Ruisbroek (2 oktober), Vlezenbeek (23 oktober) en Leeuw centrum (11 november) opnieuw plaats. Voor de grote jaarmarkt aan de Rink zullen er enkele extra voorzorgsmaatregelen worden genomen.

Vaccinatiebus

Vaccinatiebus

Vanaf 14 september is er via de eerstelijnszone Zennevallei een vaccinatiebus ter beschikking. Daarmee houden we op verschillende locaties in Sint-Pieters-Leeuw halt. Mensen kunnen zonder afspraak en nog steeds gratis een prik krijgen in de vaccinatiebus. Wie wenst kan zelfs op een locatie buiten Sint-Pieters-Leeuw, in één van de andere gemeenten van de eerstelijnszone, achter een prik!

Klik hier voor de data en stopplaatsen van de vaccinatiebus.

trajectcontrole

Sint-Pieters-Leeuw streeft naar meer veiligheid en investeert in extra ANPR-camera’s

Echte resultaten boeken op vlak van veiligheid en leefbaarheid op het terrein: dat is wat het gemeentebestuur wil bereiken door van 3 naar 11 snelheids-traject-controles te gaan. Dit betekent automatisch 16 extra ANPR-locaties die voor politionele doeleinden zoals recherche en interventie nuttige en efficiënte hulpmiddelen zijn in het bestrijden van kleine en grote criminaliteit.

Verplaatsing buurtweg oude Catala-site zorgt voor meer publiek toegankelijk groen

De voetweg op de voormalige Catala-site zal verplaatst worden en op die manier geïntegreerd kunnen worden in een kwalitatief tragewegennetwerk. Op dit ogenblik loopt de buurtweg doorheen de bestaande gebouwen van Catala. Het nieuwe tracé wordt verlegd naar de Zenne-oevers in het kader van de aanleg van het ‘Zennepad’. Zo’n 30 hectare groen wordt hierdoor publiek toegankelijk.

Nieuws uit de gemeenteraad - 24 juni 2021

Hieronder vind je in het kort de nieuwsberichten naar aanleiding van de gemeenteraad - juni 2021. Je vindt de volledige artikels door onderaan op de link te klikken.

Start werken Zuunbeek

Op 23 augustus starten de werken aan de Zuunbeek ter hoogte van het Wildersportpark

Vanaf 23 augustus starten de werken aan de Zuunbeek ter hoogte van het Wildersportpark. De zone van de werken strekt zich uit van de Albert Van Cotthemstraat tot aan de José Mehaudensstraat. Met deze werken wil de Vlaamse Milieumaatschappij twee vismigratieknelpunten oplossen. Hiervoor zullen twee stuwen op de Zuunbeek weggenomen worden en vervangen door 17 drempels in de waterloop die ervoor zorgen dat de vissen in kleine stapjes het hoogteverschil binnen de waterloop kunnen overbruggen.