Mijn huis is geen "thuis"

Mijn huis is geen thuis

Iedereen droomt ervan om na een lange werkdag thuis te komen in een veilige, comfortabele plek. Voor mensen in armoede is dit echter lang niet altijd het geval. Wonen in een slechte woning brengt stress en onzekerheid met zich mee, kost vaak meer omwille van slechte isolatie, lekken, … en geeft simpelweg geen “thuis”-gevoel. Een dak boven je hoofd hebben is niet voldoende; elk huis of appartement moet een “thuis” zijn.

Wonen in een ontoereikend huis geeft woononzekerheid en als het afgekeurd wordt, wordt de huurder meegestraft. Hij vindt misschien niet altijd een nieuwe woning binnen de verhuistermijn en kan vastzitten in een web van financiële problemen waardoor ook uithuiszetting dreigt te gebeuren. Het niet onder controle hebben van al deze zaken heeft zeker een mentale impact die niet onderschat mag worden.

De zware mentale impact van leven in een weinig en kwaliteitsvolle woning kan kosten met zich meebrengen. Denk maar aan gezondheidskosten, dokterskosten of kosten voor een psycholoog omdat je het mentaal niet meer alleen kan dragen.

Zit je met vragen na het lezen van deze infofiche? Neem contact op met het Sociaal Huis via T 02 371 03 50 of sociaal.huis@sint-pieters-leeuw.be. Ook bij de Woonwinkel via  T 02 371 03 47 of info@woonwinkelzennevallei.be kan je terecht.

Vergeet ook onze wedstrijd niet! Zoek de sleutel die zich door de gemeente verplaatst, maak een foto van/met onze sleutel en deel hem openbaar via sociale media met de hashtag #sleutelenaanwonen. Zo draag jij ook jouw steentje bij en zet je het probleem in de kijker! Op 11 oktober maak je kans om met jouw foto een mooie prijs te winnen. Afspraak op de markt aan de Rink om 17 uur!