"Neen, bij mij thuis kunnen we niet afspreken"

Een slechte woonomgeving kan sociaal isolement en eenzaamheid verder in de hand werken. Wat als je je schaamt voor je woning? Wat als het zo’n kleine ruimte is dat hij vol ligt met allerlei documenten en spullen? Wat als je muren beschimmeld zijn en je de ruimte niet verwarmd krijgt? Op dat moment durft men vaak geen familie of vrienden uit te nodigen. Schaamte werkt uitsluiting mee in de hand; het weegt op je mentale en sociale gezondheid.

Ook als alleenstaande ouder kan een slechte woonomgeving je sociale contacten beperken. Wat als je geen babysit durft te vragen uit angst dat die dingen rond verteld over de staat van jouw woning? Wat als je angstig bent dat je hierdoor zelfs je kinderen kan kwijtraken?

Sociaal isolement, verlies van geloof in zichzelf en het ontbreken van een vertrouwenspersoon zijn niet te onderschatten. Zit je na het lezen van deze info met vragen of wil je meer informatie over een buddy die jou zonder oordelen hierin kan ondersteunen? Zie jij jezelf als een goede potentiële buddy, die een vriendschapsrelatie met iemand in armoede wil aangaan? Neem dan contact op met het buddyproject OP-STAP via T 02 371 03 64 of michelle.greitemann@sint-pieters-leeuw.be.

Vergeet ook onze wedstrijd niet! Zoek onze sleutel in de gemeente, maak een foto van/met onze sleutel en deel hem openbaar via sociale media met de hashtag #sleutelenaanwonen. Zo draag jij ook jouw (bouw)steentje bij en zet je dit probleem mee in de kijker! Op 11 oktober maak je kans om met jouw foto een mooie prijs te winnen.