Gebrek aan sanitair: dweilen met de kraan open

Gebrek aan sanitair

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er 11 gezondheidsprincipes die maximaal gerespecteerd zouden moeten worden. Hiertoe behoren ook de aanwezigheid van een toilet (aangesloten op een afvoerkanaal) en de aanwezigheid van een lavabo en wasgelegenheid. Het is misschien een gek idee, maar in 2019 zijn er nog steeds mensen die hier geen gebruik van kunnen maken in hun eigen woning! 

Op 21 februari 2018 kopte 'De Standaard' dat in 117.000 woningen in Vlaanderen - 4 % van het totale woningpark -  een of meer sanitaire basisvoorzieningen, zoals een bad of douche, of een wastafel met mengkraan ontbreken. Er zijn zelfs nog altijd woningen zonder toilet.

Er bestaan een aantal premies voor sanitaire renovaties in woningen van meer dan 30 jaar oud, voor het aanpassen van je sanitair als 65-plusser, voor de installatie van een warmtepomp, …

Heb je hier vragen over? Neem contact op met de Woonwinkel via 02 371 03 47 of info@woonwinkelzennevallei.be.

Vergeet zeker ook onze wedstrijd niet! Maak een foto van/met onze sleutel en deel hem openbaar via sociale media met de hashtag #sleutelenaanwonen. Zo draag jij ook jouw (bouw)steentje bij en zet je dit probleem mee in de kijker! Op 11 oktober maak je kans om met jouw foto een mooie prijs te winnen.