Begeleid Wonen Pajottenland is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Begeleid Wonen

Wij zijn een dienst die mobiele en ambulante begeleiding biedt bij het zelfstandig wonen aan personen met een handicap. We voorzien daarnaast ook dagbesteding dat plaatsvindt in het Atelier in Buizingen. Binnen deze dagbesteding bieden we verschillende activiteiten aan voor onze mensen.

Voor deze activiteiten zoeken we vrijwilligers die zich graag inzetten om hierbij ondersteuning te bieden!

Afhankelijk van jouw interesse of jouw talent kan je als vrijwilliger bij ons terecht voor verschillende activiteiten:

Zo gaan we vaak op uitstap en kan je helpen met de ondersteuning tijdens activiteiten (altijd samen met de begeleiding). De uitstappen die we organiseren zijn vaak verschillend: daguitstap naar zee, Schlagerfestival, Rock for specials, Boudewijn Seapark... Daarnaast hebben we ook uitstappen in kleinere groepjes. Zo zijn we onlangs naar de dierentuin geweest, hebben we een bezoekje aan het treinmuseum gebracht,..

Om op sommige uitstappen te geraken hebben we ook goede chauffeurs nodig. Indien je graag met de wagen rijdt en mensen wilt vervoeren, horen we dat graag. Je krijgt steeds een kilometervergoeding.

Maandelijks organiseren we een ‘Smik en Smak’ activiteit waarbij we in een klein gezelschap een maaltijd opeten en gezellig bijpraten. We organiseren Smik en Smak steeds op een woensdag van 11.30 uur tot 14 uur. Vrijwilligers kunnen hier zeker een meerwaarde zijn binnen het team. Zo kan je ons helpen met de voorbereidingen van de maaltijd, maar zeker ook een babbeltje slaan doen we graag!

In ons Atelier organiseren we ook nog andere activiteiten. Dit heeft enkele keren per maand plaats, op dinsdag of donderdag van 14 tot 16 uur. Deze activiteiten hangen af van de vraag van onze mensen. Zo zijn volgende activiteiten al aan bod geweest: knutselen, juwelen maken, wandelingen, handverzorging, verven, tapasnamiddag, karaoke, … Je kan het zo gek niet bedenken, we hebben het al gedaan! Maar ook om een babbeltje te slaan en een kopje koffie te komen drinken zijn ze altijd welkom! Vrijwilligers zijn hier zeker ook nodig zodat we er samen een fijne namiddag van kunnen maken.

Spreken deze activiteiten je aan? Heb je een warm hart? Wil je eens iets nieuw proberen? Als vrijwilliger kan je op verschillende momenten aansluiten wanneer het voor jou past. Of je nu jaarlijks, maandelijks of wekelijks kan langskomen, alles is mogelijk!

Indien je bij het lezen van deze activiteiten enthousiast wordt, neem dan zeker contact op met ons:

E-mail: Emily.devos@bewopajot.be
Tel: 0484/92.69.76
Locatie: Octave de Kerckhove d’Exaerdestraat 14 - 1501 Buizingen

 De lokale dienstencentra op Facebook