Gemeente Sint-Pieters-Leeuw koopt mondmaskers aan voor inwoners

Het college van burgemeester en schepenen van Sint-Pieters-Leeuw heeft  40.000 mondmaskers aangekocht via de welbekende organisatie Think Pink, die zich inzet in de strijd tegen borstkanker.
Zo zal de gemeente elke burger (vanaf 12 jaar) een stoffen mondmasker kunnen bezorgen.

De maskers zijn individueel verpakt. Het betreft drielagige stoffen mondmaskers. Een eerste externe laag bestaat uit micro-polyester, de tweede centrale laag is gemaakt uit een antibacteriële stof op basis van zilverionen, en de derde, binnenste laag (die tegen het aangezicht aansluit) bestaat uit 100 % katoen. De maskers kunnen tot 50 x hergebruikt worden door ze eenvoudig op 60° te wassen.

De levering wordt verwacht over 2 à 3 weken. In de eerste week van mei zal gecommuniceerd worden hoe de verdeling praktisch zal verlopen. Tot dan heeft het geen zin zich bij het bestuur aan te melden.

Om de prijs te drukken plaatste de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de aankoop samen met het gemeentebestuur van Kapelle-op-den-Bos, waarvoor ook nog eens 12.000 mondmaskers werden besteld.

Think Pink
Think Pink maakt zelf massaal maskers en slaat de handen in elkaar met 22 organisaties verspreid over Europa. Die samenwerking acht de organisatie nodig om het virus de komende maanden verder in te dijken. Daarenboven vormen kankerpatiënten een groter risico voor het virus en zijn ze sneller vatbaar. De wasbare en dus herbruikbare maskers zijn bovendien niet alleen goed voor jou maar ook voor je omgeving en de planeet!

Met de aankoop van deze maskers draagt onze gemeente bij aan projecten met kankerpatiënten en lokale ziekenhuizen.