Opzoekingen in het archief

Op zoek naar je voorouders? Benieuwd naar het verleden van je straat, je wijk, je gemeente? Bij het gemeentearchief ben je aan het juiste adres! Alle geïnteresseerden mogen gratis opzoekingen verrichten in het gemeentearchief. Neem contact op met de archivaris als je graag wilt langskomen of meer informatie wenst. 

Het gemeentearchief beheert het archief van de huidige gemeente Sint-Pieters-Leeuw en haar bestuurlijke voorgangers van vóór de fusie in 1977: Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Laureins-Berchem, Oudenaken, Vlezenbeek en Ruisbroek (periode 1797-1976). Ook Lot, een huidige deelgemeente van Beersel, maakte tot 1927 deel uit van Sint-Pieters-Leeuw. Je kan in het archief diverse dossiers terugvinden over het sociale, economische, politieke en culturele verleden van de gemeente. Onderstaande inventarissen beschrijven al het archief dat dateert van vóór de gemeentelijke fusies (omstreeks 1977). Als je op zoek bent naar recenter archief, kan je voor meer informatie steeds de archivaris contacteren.

In 2016 verwelkomde de gemeente twee belangrijke verenigingsarchieven van de Schuttersgilde Sint-Sebastiaan en de Turnkring Verbroedering Ruisbroek. De inventarissen van deze archieven vind je ook op deze pagina terug.