Artiesten en speelschema

StraPatZen 2021

Speelschema


 

Artiesten

Cie Krak - Kontrol (BE)

(7) Cie Krak – Kontrol (BE)

Raphaël reist al jaren rond met zijn act “Teatro Pantalones”.
Hij wil vooral dat de dingen precies lopen zoals hij het graag heeft. En als dat niet het geval is, zijn er fijnzinnige oplossingen en een ontwapenende glimlach.
Een poëtische clownerievoorstelling, groots in zijn kleinheid.

 
Wise Fool – Trashpeze (FI, ZA)

(2) Wise Fool – Trashpeze (FI, ZA)

Een drievoudig vrouwelijk gezelschap…. Eentje heeft haar neus in een notitieboekje begraven en wil niet meedoen. Een ander heeft zoveel energie dat de situatie al snel chaotisch wordt. De derde doet te hard haar best om alles te laten werken en er geweldig uit te laten zien.

Brengen deze drie dames een show, dan escaleert de situatie al snel. Gelukkig hebben ze een gedeelde passie, nl. de liefde voor een goede grap.

 
Cie La Gallina de Metal – The Metal Physics (ES)

(8) Cie La Gallina de Metal – The Metal Physics (ES)

La Gallina de Metal is een handgemaakte kermismolen die beheerd wordt door twee excentrieke personages. Metal.physics is meer dan een show, een waar ritueel! Via grondacrobatie, fysieke behendigheid in de lucht en de ritmische bewegingen van de carroussel proberen de zigeuners de Vijfde Dimensie te bereiken, waar hemelse ruimte en aardse concreetheid elkaar kruisen.

 
Guapa! Creations – GuapaWonderland (BE)

(9) Guapa! Creations – GuapaWonderland (BE)

GuapaWonderland … waar sprookjes nooit veraf zijn en betoverende parasolletjes je de mooiste verhalen in het oor fluisteren …

 
Yldor Llach – Sobre Rodes (ES)

(4) Yldor Llach – Sobre Rodes (ES)

Leun achterover, geniet van deze show vol fietsacrobatiek en maak je klaar om er deel van uit te maken.

Met een combinatie van techniek en humor haalt deze kunstenaar de poëzie uit een alledaags voorwerp als de fiets.

 

(6) Jahon – Antonio (BE)

De grote Antonio is de wereldrecordhouder “vrouwen doormidden zagen” en toverde maar liefst 375 konijnen uit zijn hoed. Vandaag vertoont hij de moeilijkste kaarttruc ter wereld ... tenminste als hij er is.

 

 
Kate & Pasi – Suhde (FI)

(5) Kate & Pasi – Suhde (FI)

Interpersoonlijke relaties zijn het onderwerp van Kate & Pasi’s hand-to-hand acrobatische show. Hoe kan een vrouw van 50kg winnen van een 100kg wegende man? Welke relatie en dynamiek ontstaat als ze elkaar ontmoeten? Wie leidt en wie volgt? Hoe hard wordt je persoonlijkheid gevormd door relaties? Het duo Kate & Pasi jongleert letterlijk met de elementen van een liefdesrelatie en beantwoorden dilemma’s met hartversnellende acrobatie, ontroerende fijngevoeligheid en veel zelfironie.

 
Hands some Feet – The show (FI, BE)

(3) Hands some Feet – The show (FI, BE)

‘Hepuli’ is het finse woord voor een plotselinge uitbarsting van oncontroleerbare emoties. In dit onconventionele liefdesverhaal ontmoeten een jongleur en een danseres elkaar en maakt ‘hepuli’ zich meester van hen. Ervaar de spanning, frustraties en explosie.

 
Tea Time Comany – Stick Stok (BE, NL)

(5) Tea Time Comany – Stick Stok (BE, NL)

Een danser, jongleur en een meester in Chinese paal laten hun disciplines kruisen door middel van drie STICKS (beweegbare stokken, afgeleid van Chinese paal). Een uitdaging waarbij zowel de individuele als collectieve kracht van cruciaal belang is.

Stick-Stok is een ode aan de hedendaagse maatschappij. De stokken zijn gemaakt om hoger te springen, verder te raken, sneller te gaan. Ze zijn niet meer te stoppen, wat de performers van Tea Time Company ook proberen. Ze passen zich aan en maken handig gebruik van de stokken, maar misschien gebruiken de stokken eigenlijk gewoon hen.

 
Espuma Bruma – rOdanda (AR)

(1) Espuma Bruma – rOdanda (AR)

Gepaste kledij, haren in de plooi, een lik make-up, in startpositie staat ze op het touw. Waar wacht ze op? Waar kijkt ze naar? Waar zoekt ze naar?

Evenwicht! Alles is evenwicht.

 
Lumino Artists – Fire Show (FI, JP)

(4) Lumino Artists – Fire Show (FI, JP)

Stap in de magische wereld van LUMINO! In deze voorstelling zorgen grote vuurrekwisieten en speciale effecten in  combinatie met krachtige vechtsportbewegingen voor een boeiende vuurshow.

 

 

(10) Villa Basta – Makey Makey

Maak je eigen soundboard met de Makey Makey! We combineren allerlei (geleidende) materialen, knutselen objecten in elkaar en verbinden deze met de Makey’s.  Op deze manier komen we tot een fysiek soundboard waarmee we elektronische muziek maken.