Musea

FeliXart

Overzicht van het werk van Felix De Boeck, maar ook tijdelijke tentoonstellingen en projecten van andere kunstenaars. Erfgoed en kunst gaan hand in hand in deze kleine groene oase te midden van de drukte van de Brusselse rand.

Kuikenstaart 6
1620 Drogenbos

Kasteel van Gaasbeek

Middeleeuwse burcht met historische interieurs, wandtapijten, schilderijen, meubilair en beelden. De vaste collectie wordt regelmatig aangevuld met tijdelijke tentoonstellingen.

Kasteelstraat 40
1750 Gaasbeek

Volksinstrumentenmuseum

Verzameling van waardevolle instrumenten, prenten en archiefstukken. Rondleidingen in het museum worden verzorgd door muzikanten die een uitgebreide demonstratie geven van de instrumenten.

Wijngaardstraat 5
1755 Gooik

Museum van het Hallerbos

Het Bosmuseum vertelt je alles wat je moet weten over het prachtige Hallerbos. Je krijgt er een ruime waaier aan informatie over de geschiedenis van het bos, de geologie en de flora en fauna die dit bos zo bijzonder maken. Rond het museum is een arboretum aangelegd. Hier groeien een vijftigtal inlandse en uitheemse boom- en struiksoorten.

Vlasmarktdreef 4
1500 Halle

Den Ast

Ontdek mouterij van Roye en zijn moutproces tijdens een interactief belevingsparcours in een authentiek kader en bezoek het streekmuseum waar je alles leert over de geschiedenis van de stad Halle.

Meiboom 16
1500 Halle

Trammuseum

De enige buurtspoorwegstelplaats in België die nog volledig bewaard bleef. De site werd opgeknapt en je vindt er ook historisch erg waardevolle trams, met zelfs een koninklijk rijtuig.

Ninoofsesteenweg 955
1703 Dilbeek