Wandelen

Sint-Pieters-Leeuw is de uitgelezen plek om een ontspannende wandeling doorheen het Pajottenland te maken. Stippel zelf uw wandeling uit aan de hand van de handige wandelknooppunten of verken één van de wandelingen die wij voor u hebben uitgestippeld. Daarnaast wordt er maandelijks een wandeling in de streek georganiseerd door de Streekgidsen van het Pajottenland en Zennvallei.

U kunt de wandelfolders kopen in ons toerismekantoor en online bekijken. Daarnaast kunt u onderaan deze pagina een wandelfolder aanvragen die per post wordt verstuurd na betaling via overschrijving.

Wandelknooppuntennetwerk Pajottenland

De mooiste wandelpaden van het Pajottenland werden geselecteerd voor het wandelknooppuntennetwerk. Waar 2 paden elkaar kruisen, bevindt zich een wandelknooppunt. Deze zijn genummerd en aangeduid ter plaatse en ook op de wandelknooppuntenkaart. Op deze manier kan u zelf een wandeling uitstippelen. Het hele wandelknooppuntennetwerk van het Pajottenland is 760 km lang (waarvan 300 km aan trage wegen) en het mooiste wandelnetwerk van Vlaanderen.

In ons toerismekantoor en de hoofdbibliotheek kan u een kaart van het wandelknooppuntennetwerk kopen voor € 6 of € 9 (met extra infogids). De wandelknooppuntennetwerken van de Hagelandse Heuvels en Zuid-Dijleland kan u eveneens in ons toerismekantoor kopen.

U kan uw wandelroute ook online uitstippelen, via de website wandelknooppunt.be.

Gemeentelijke wandelroutes

Onderstaande wandelingen zijn uitgestippeld om u langs de mooiste landschappen van Sint-Pieters-Leeuw te brengen. Deze wandelroutes zijn volledig beschreven in een handige vouwfolder. U kunt de wandelingen hieronder in pdf-formaat downloaden. De wandelfolders zijn ook te verkrijgen in ons toerismekantoor. Aangezien de gemeentelijke wandelroutes vaak langs smalle paden en onverharde wegen gaan, zijn de routes niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Opgelet: de bewegwijzering van de gemeentelijke wandelroutes wordt niet meer geactualiseerd. De meeste van deze gemeentelijke wandelfolders zijn gemakkelijk zelf te plannen via het wandelknooppuntennetwerk Pajottenland. De enige uitzondering hierop zijn de Negenmannekewandeling en de Zuunwandeling aangezien het wandelnetwerk niet over dit gebied gaat. Contacteer ons gerust voor meer informatie of kom eens langs.

Wandelen en fietsen met RouteYou

RouteYou is een website waar recreatieve wandel- en fietsroutes gratis beschikbaar zijn. Ook kan je zelf wandelingen en fietstochten samenstellen vertrekkende van aan je deur. Sint-Pieters-Leeuw heeft een pagina waar je wandel- en fietsroutes van de gemeente kan terugvinden. Klik hier voor de pagina 

Regelmatig zetten we wandelingen in de kijker en bieden we gratis boekjes met wandelingen aan. Deze kan je dan terugvinden in het toerismekantoor, bibliotheek of andere publieke gemeentelijke gebouwen. Hou hiervoor onze Facebook pagina in het oog.

Maandelijkse wandeling door de Streekgidsen Pajottenland & Zennevallei

Elke 3de zondag van de maand organiseren de Streekgidsen een open wandeling in de streek met aandacht voor de geschiedenis, kunst, cultuur, legendes en folklore.

Dienst Toerisme/Erfgoed

Joseph Depauwstraat 25
1600 Sint-Pieters-Leeuw
02 371 22 62
Openingsuren
ma
gesloten
di
-
-
wo
-
-
do
-
-
vr
-
-
za
-
zo
-