Rozenfestival

Dé rozenmaand bij uitstek is juni. Dan zorgen 300.000 bloemen voor een adembenemend kleurenpalet. Dat vieren we met het jaarlijkse Rozenfestival. Drie weekends op rij vinden allerlei activiteiten plaats in de rozentuin.

Fototentoonstelling van 11 juni tot eind augustus

Op 11 juni geven we de aftrap met een fototentoonstelling, verzorgd door de studenten van CVO Brussel. De tentoonstelling is op groot formaat in openlucht te bekijken in park Coloma. De expo toont prachtige foto’s die genomen zijn in de omgeving van de rozentuin van Coloma, helemaal naar ons thema ‘Ga lokaal!’. Een klein boekje geeft tekst en uitleg bij de foto’s en de fotografen. Het boekje kan in het Colomakasteel afgehaald worden.

Tot eind augustus blijft de tentoonstelling doorlopend te bezoeken, gratis en zonder inschrijving. Laat je verrassen door de schoonheid van onze regio in het prachtige kader van park Coloma.

Rozenmarkt op zondag 19 juni van 14u tot 17u

Op deze dag vind je aan de rozentuin een leuk marktje. Snuister gezellig tussen de verschillende kraampjes en bezoek ook zeker de rozentuin eens. Ontdek, bewonder, ruik, proef en ervaar er rozenproducten, planten en lokale specialiteiten. Naast het thema ‘Ga lokaal!’ staat uiteraard de roos centraal. Wil je zelf een standje op de markt verzorgen? Mail dan naar hilde.groenweghe@vlaanderen.be.

We organiseren op deze dag enkele interessante workshops. Je kan er ontdekken wat je allemaal met rozen kan doen of leren hoe je het beste uit de rozen in je tuin haalt. Meer info over deze workshops volgt later op deze website.

Picknicken tussen de rozen op zondag 26 juni

Zondag 26 juni ten slotte halen we opnieuw de picknickdekens boven voor de rozenpicknick. Bestel je picknickmand online en haal die zondag af tussen 11.30u en 13.00u in het Colomakasteel. Samen met je bubbel kun je van je picknick genieten tussen de rozen of op je favoriete plekje in het park.

Bestel hier je picknickmand