CoderDojo

Hou je van computers, games en zelf (leren) programmeren? Dan is CoderDojo helemaal iets voor jou! Tijdens een CoderDojo kan je alles leren over websites, games, apps en software en ga je er onmiddellijk mee aan de slag: de basics van Scratch en CodeCombat/Minecraft, objecten aansturen met Arduino, apps maken met App Inventor...

Klinkt dit allemaal nog als geheime codetaal? Geen nood, er zijn mentors om je op weg te helpen! Klinkt dit allemaal bekend in de oren? Kom nog iets bijleren en deel wat jij weet met de andere deelnemers!

Een Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. Mentors leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit. Het principe: kinderen spelend laten leren tijdens een gratis workshop. Voorkennis en eigen IT-materiaal is niet nodig (al mag dat natuurlijk), een gezonde en leergierige houding wel. Voor de rest zorgt de bibliotheek en het CoderDojo-team.

Meer info vind je op www.coderdojobelgium.be

Wegens het grote succes, zullen er in 2019 nog meer CoderDojo's plaatsvinden. De sessies gaan elke eerste zaterdag van de maand door! Inschrijven kan via www.coderdojobelgium.be.