Collectie

De hoofdbibliotheek bestaat uit 3 afdelingen, elk met zijn eigen collecties:

Volwassenen (gelijkvloers)
Hier vind je de romans, informatieve boeken, stripverhalen, een taallokaal (met boeken om Nederlands te leren) en gezelschapspelletjes

Leeszaal (eerste verdieping)
Hier vind je de cd’s, dvd’s, kranten en tijdschriften, reisgidsen, geschiedkundige boeken en een uitgebreide heemkundige collectie.

Jeugd (tweede verdieping)
Hier vind je prentenboeken, leesboeken, informatieve boeken, stripverhalen, cd’s, dvd’s, luisterboeken en houten puzzels.
 

Daarnaast hebben we ook een digitale collectie, deze bestaat uit:

Gopress Krantenarchief (overal raadpleegbaar)
Gopress is een doorzoekbaar digitaal archief van krantenartikelen (twee publicatiedagen na verschijning) voor alle bibliotheekleden.
Wil je de artikels buiten de bib raadplegen, dan moet je aangemeld zijn via “Mijn bibliotheek”.

Krantenkiosk (enkel raadpleegbaar in de bib)
Via de digitale krantenkiosk kan je de dag- en weekbladen van de laatste zeven publicatiedagen lezen op alle computers in de hoofdbibliotheek of op je eigen laptop of tablet via het draadloos netwerk van de bib.

Fundels (overal raadpleegbaar)
Dat zijn digitale prentenboeken voor kinderen tussen 3 en 6 jaar. Bestaande prentenboeken worden tot leven gebracht, het verhaaltje wordt voorgelezen en aangevuld met vele leuke teken-, speel- en doe-activiteiten. Wil je prentenboeken kunnen downloaden, dan moet je aangemeld zijn via “Mijn bibliotheek”.

In de bib kan je ook gratis gebruik maken van de internetcomputers en tablets.
Er is ook gratis toegang tot WIFI.