Zwemmarathon

Zwemmarathon

12 uren lang gratis zwemmen voor het goede doel.

In 2019 vindt de marathon plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 november.  

Resultaten zwemmarathon 2018

Voor het eerst werd in het zwembad van Sint-Pieters-Leeuw een Aqua-disco fuif georganiseerd. Met muziek, flitsende verlichting, aangepaste versiering en lekkere niet-alcoholische drankjes werd er vrijdagavond een aangename dans-zwembeurt aangeboden. De “kind- en ouderformule” voorzien tussen 20.00 en 21.00 uur werd een succes want de kleinsten bleven maar dansen op de tonen van K3. Sfeermaker Bart Barresi zorgde ook voor aangepaste animatie voor de kids.

De traditionele 24-uren zwemmarathon werd daardoor gereduceerd tot 12-uren zwemmarathon. Onder meer door het Black Friday-weekend lag het bezoekersaantal merkelijk lager dan de voorbije jaren. Maar toch werden 434,3 kilometer bij elkaar gezwommen ten voordele van FRIS. Een sport- en activiteitenvereniging in Sint-Pieters-Leeuw voor kinderen en jongvolwassenen die graag actief zijn ondanks hun beperking, leeftijd, gedragsstoornis, chronische ziekte, autisme,… met respect voor iedereen en ieders mogelijkheden.

Het bestuur kon dankzij medewerking van sponsors en 172 zwemmers een cheque van € 2.150 overhandigen aan Marc Peeters, oprichter van Fris.

Beste zwemmers van de zwemmarathon:

3) 20 km door Lore Meerpoel
2) 27 km door Arko Heye
1) 31 km door Maarten Carremans

Belangrijkste cijfers voor het goede doel:

In totaal ontvingen wij een forfaitair bedrag van € 1.850. De sponsoring per kilometer bedroeg € 0,69.
Het totaal aantal gezwommen kilometers bedroeg 434,3 km.

TOTAAL BEDRAG: € 2.150