Workshop: kritisch omgaan met het internet

Het internet is een heel handig medium en maakt een groot deel uit van het dagelijks leven. Maar zoals geweten moet je steeds op je hoede zijn om niet in de valkuilen ervan te trappen. Meer en meer mensen worden slachtoffer van internetfraude en -oplichting. Welke online gevaren zijn er en hoe kan je jezelf ertegen wapenen?

Het is belangrijk om na te denken over wat we online zetten en welke gegevens we waar achterlaten. In de workshop ‘kritisch omgaan met het internet’ worden de gevaren van het wereldwijde web aangekaart en worden praktische handvaten aangereikt die het kritisch vermogen op het internet stimuleren. Er wordt duiding gegeven over verschillende termen zoals phishing, clickbait, fake news, hoax of filterbubbel. Ook de lokale politie is aanwezig, de ideale gelegenheid om een medewerker te ontmoeten en mee te krijgen wat zij voor u als inwoner kunnen betekenen op vlak van internet(fraude).

Graag meer weten? Schrijf je dan nu in via onderstaand inschrijvingsformulier.

Praktisch

Maak je keuze uit één van volgende sessies:

  • dinsdag 15 juni 2021 van 14u-16u – LDC Meander, Welzijnsweg 2, Sint-Pieters-Leeuw
  • woensdag 23 juni 2021 van 14u-16u – LDC ’t Paviljoentje, Fabriekstraat 1A, Ruisbroek
  • donderdag 24 juni 2021 van 14u-16u – LDC Negenhof, Sint-Stevenstraat 62, Sint-Pieters-Leeuw
  • dinsdag 29 juni 2021 van 10u-12u – Hoofdbibliotheek, Rink 2, Sint-Pieters-Leeuw of Coloma J. Depauwstraat 25, Sint-Pieters-Leeuw (afhankelijk van de geldende coronamaatregelen)

Prijs: 5 euro

Inschrijvingsformulier