Leven in het donker: lichtpuntjes zoeken

Leven in het donker

In woningen van slechte kwaliteit komt het voor dat er te weinig licht aanwezig is in de woning. Men kan bijvoorbeeld de rolluiken niet meer omhoog doen omdat ze geblokkeerd zijn of er zijn te weinig ramen. Licht heeft allerlei effecten op de mens; te donkere ruimtes dragen bij aan stress, een slecht gemoed, immuunziekten, verstoring van de stofwisseling, verstoring van het bioritme, slaapverstoring of hinder in hoe men de slaap beleeft … Daarnaast heeft men een hogere energiefactuur wanneer men vaker lampen moet aandoen en er geen natuurlijke verwarming door zonlicht aanwezig is.

In 2017 gaf 11,7% van mensen met een risico op armoede in België aan dat hun woning te somber of donker was, ten opzichte van 5,9% van de totale bevolking.

Vragen over dit onderwerp? Neem contact op met de Woonwinkel via T 02 371 03 47 of info@woonwinkelzennevallei.be.

Vergeet zeker onze wedstrijd niet! Zoek de sleutel in onze gemeente, maak een foto van/met onze sleutel en deel hem openbaar via sociale media met de hashtag #sleutelenaanwonen. Zo draag jij ook jouw (bouw)steentje bij en zet je dit probleem mee in de kijker! Op 11 oktober maak je kans om met jouw foto een mooie prijs te winnen. Afspraak aan de Rink om 17 uur!