Park Groenenberg

In de deelgemeente Vlezenbeek ligt het Park Groenenberg. In dit 45 hectare groot park vindt u een verscheidenheid aan bomen, planten en bloemen die van het park een kleurrijke thuis maakt voor talrijke dieren. In het park bevindt zich eveneens het prachtig gerestaureerde kasteel van Groenenberg. Aansluitend aan het Park Groenenberg ligt het Park Gaasbeek met zijn kasteel en museumtuin.

Praktische info

Adres: recht tegenover Park Gaasbeek - Kasteelstraat 40 -  1750 Gaasbeek

Openingsuren:
1/04 - 30/09: Elke dag open van 8u00 tot 20u00.
1/10 – 31/03: Elke dag open van 8u00 tot 17u00.

Bereikbaarheid:

  • Met de auto: Afrit 15a “Lennik ULB Erasmus” op de Ring van Brussel: vervorlg uw weg, aan het tweede rondpunt neemt u de tweede afslag richting Vlezenbeek (Postweg). Ga rechtdoor over de rotonde in het centrum, aan de volgende rotonde neemt u de eerste afslag, u rijdt nog steeds door op de Postweg. Op de volgende rotonde neemt u de eerste afslag naar de Appelboomstraat, vervolg de weg naar de Kasteelstraat. Aan uw rechterkant vindt u de ingang van het Park Groenenberg. Wat verder op de Kasteelstraat vindt u aan de linkerkant de parking.
     
  • Met het openbaar vervoer:
    • Bus: Lijn 142 (Brussel-Gaasbeek/Leerbeek), halte Kasteel van Gaasbeek.
    • Metro: Lijn 5 (Herman debroux-Erasmus), halte Erasmus. Overstappen op lijnbus 142 (Brussel-Gaasbeek/Leerbeek), halte Kasteen van Gaasbeek.
    • Trein: Station Brussel Zuid. Overstappen op lijnbus 142 (Brussel-Gaasbeek/Leerbeek), halte Kasteen van Gaasbeek.