Speelplein De Leeuwtjes

Tijdens de zomervakantie 2023 zijn kinderen tussen 2,5 en 12 jaar welkom op de gemeentelijke speelpleinwerking in ’t Populiertje (kleuters) en Zonnig Leven (lagere schoolkinderen) en in juli ook in Den Top (1e kleuterklas tot en met het 4e leerjaar).

Dagelijks staat een team jonge en enthousiaste animatoren klaar om samen met de kinderen leuke activiteiten rond een vastgelegd thema te doen; spelen als een draak, knutselen voor de koning, ravotten in het speelbos met de trollen of sporten op het speelpleinstrand …
Tijdens de komende maanden worden onze animatoren gevormd en werken ze tijdens verschillende momenten het programma voor hun leeftijdsgroep uit. Op die manier kunnen we kwaliteit bieden, zorgen we ervoor dat de kinderen met veel plezier deelnemen aan alle speelse en avontuurlijke activiteiten en graag willen terugkomen.

Het is nog te vroeg om te voorspellen welke maatregelen in de zomer van 2022 van toepassing zullen zijn. Vermoedelijk zullen deze lijken op de maatregelen van 2021. De organisatoren spannen zich in om de zomerwerking zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen. Ook jij kan hier je steentje toe bijdragen. Hou deze zomer zeker rekening met de volgende richtlijnen:

Deelname

Kinderen die ziek zijn, mogen niet deelnemen aan het speelplein. Als je voor de gemiste dagen een ziektebriefje binnenbrengt wordt dit na afloop van het speelplein voor 90% terugbetaald.

Speelplein

Voor het speelplein wordt een extra locatie geopend in gemeentelijke basisschool Den Top. Hier kunnen kinderen terecht vanaf het eerste kleuterklasje tot en met het 4e leerkaar. Het Populiertje en Zonnig Leven blijven speelpleinlocaties. De kleuters nemen hun intrek in de school Populiertje, de lagere schoolkinderen kunnen terecht in het Zonnig Leven. Ouders kunnen zelf kiezen voor welke locatie zij hun kind inschrijven.

Annuleren

Het annuleren van je inschrijving voor het speelplein kan tot 4 weken voor de aanvang van de speelpleinwerking. Ouders die dit wensen nemen contact op met de jeugddienst. Er wordt 75% van het betaalde inschrijvingsgeld terugbetaald.

Vanaf 1 mei is annuleren enkel nog mogelijk mits voorlegging van een ziekteattest op naam van het ingeschreven kind. Dit attest wordt binnen de 7 kalenderdagen na aanvang van de ziekteperiode bij de jeugddienst binnengebracht, samen met volgende info: het bankrekeningnummer, naam en adres van de ouder. Het tegoed dat overeenkomt met de ziektedagen wordt voor 90% terugbetaald door het gemeentebestuur.
 

Info & inschrijven

Wil je je kind nog graag inschrijven voor het speelplein? Inschrijven voor het speelplein is terug mogelijk vanaf maandag 2 januari 2023 via Ticketgang. Met vragen kan je terecht op speelpleinwerking@sint-pieters-leeuw.be of 02 370 14 10.

Voor wie?

Voor alle kinderen van 2,5 tot en met 12 jaar die in Sint-Pieters-Leeuw wonen of er naar school gaan.
Opgelet: kleuters moeten al naar de kleuterschool gaan en zindelijk zijn.

Waar?

’t Populiertje (Jan Vanderstraetenstraat 91, 1600 Sint-Pieters-Leeuw): Kleuters van schooljaar 2021-2022
Zonnig Leven (Jan Vanderstaetenstraat 198, 1600 Sint-Pieters-Leeuw): Lagere schoolkinderen van schooljaar 2021-2022
Den Top (Garebaan 5, 1600 Sint-Pieters-Leeuw): Kleuters en lagere schoolkinderen tot en met het 4e leerjaar van schooljaar 2021-2022

Wanneer? (+ thema's)

 

‘t Populiertje

Zonnig Leven

Den Top

Week 1: ma 04/07 – vr 08/07

Sprookjesbos

#likemeLeeuwtjes got talent

Week 2: di 12/07 – vr 15/07 (niet op 11/7)

Reis door de tijd

PokemonHet gestoorde labo

Week 3: ma 18/07 – vr 22/07 (niet op 21/7)

Ruimtepiraten

TVDetectives

Week 4: ma 25/07 – vr 29/07

Studio 100

MonopolySpring op wereldreis

Week 5: ma 01/08 – vr 05/08

Komen eten

Sociale MediaBeroepen

Week 6: ma 08/08 – vr 12/08

Leger

CarnavalSurvival

Er wordt opvang voorzien ’s morgens vanaf 7.30 uur en ’s avonds tot 18 uur. Aanwezigheid is verplicht tussen 8.45 uur en 16 uur.
Opgelet: geen speelpleinwerking van 16 augustus tot en met 31 augustus.

Hoe ziet een speelpleindag eruit?

Van 7.30 uur tot 8.45 uur komen de kinderen aan op het speelplein, begeleid door een ouder/volwassene. Aan de inschrijvingstafel duidt een animator, d.m.v. de meegebrachte inschrijvingsbarcode, het kind aan op de aanwezigheidslijst. Alle kinderen krijgen meteen een gekleurde sticker met hun naam. Op die manier weten de kinderen en animatoren in welke leeftijdsgroep ze zitten.

Vanaf 8.45 uur sluit de poort. De kinderen kunnen pas vanaf 16 uur weer opgehaald worden.

’s Morgens is het tijd voor een toneeltje in het desbetreffende thema. Meteen nadien starten de activiteiten per leeftijdsgroep: sport, spel, crea, expressie, koken … Alle kinderen worden dankzij de themagebonden activiteiten een hele week mee op sleeptouw genomen door hun animatoren.

Het animatorenteam wordt ondersteund en omkaderd door 2 hoofdanimatoren. Zij zorgen ervoor dat de dag vlot verloopt en zijn verantwoordelijk voor het reilen en het zeilen van de speelpleinwerking.

Om 10.30 uur is het tijd voor een gezond 10-uurtje. De kinderen brengen dit zelf mee.

’s Middags eten ze gezamenlijk hun eigen boterhammen op. Er wordt door de gemeente soep voorzien, want van spelen krijg je reuzenhonger.

Op dinsdag- en donderdagnamiddag wordt er een ‘open speelplein’ georganiseerd. Op dat moment hebben de kinderen de touwtjes in handen en kiezen ze zelf welke activiteit ze willen doen. Spelen en vrije keuze staan hierbij centraal.

Op woensdag gaan de kinderen van Zonnig Leven zwemmen. Voor kinderen die mee gaan zwemmen, betalen ouders € 2,00 per zwembeurt. Dit bedrag moet ’s morgens op de dag van deelname contant worden betaald.

Om 15.30 uur is het 4-uurtjestijd. Ook dit wordt voorzien door de gemeente.

Water is steeds verkrijgbaar, wie een sapje wenst, brengt dit mee van thuis (geen frisdrank!).

Nadien spelen de kinderen vrij buiten op de speeltoestellen, het grasveld …

Vanaf 16 tot 18 uur worden de kinderen opgehaald door hun ouders. Voor de veiligheid van alle kinderen is het belangrijk om opnieuw langs de inschrijvingstafel te passeren. Op dat moment wordt het kind ‘uitgeschreven’ en wordt er belangrijke informatie doorgegeven aan de ouders.

Inschrijven?

Inschrijven voor de speelpleinwerking kan per dag. De inschrijvingen gaan van start op vrijdag 15 januari 2022.
Kinderen moeten ten laatste 7 dagen op voorhand ingeschreven zijn.
Inschrijven en betalen gebeurt online via TicketGang.
Druk het inschrijvingsbewijs met barcode af en breng dit elke dag mee naar de speelpleinwerking.
Opgelet: de plaatsen zijn beperkt.

Wie niet over een computer beschikt kan in de BIB of bij de jeugddienst terecht.

Online inschrijven via Ticket Gang

Kostprijs?

  • 10 euro per dag voor inwoners van Sint-Pieters-Leeuw.
  • 7,5 euro voor het tweede en volgende kind(eren).
  • 15 euro per dag voor niet-inwoners van Sint-Pieters-Leeuw.

Het gemeentebestuur levert jaarlijks een fiscaal attest af. Dit kan gedownload worden via TicketGang.

Tegemoetkoming mutualiteit

Verschillende ziekenfondsen voorzien een tegemoetkoming voor speelpleinwerking.
Je kan via TicketGang een attest voor de mutualiteit aanvragen.
Je kan ook het formulier dat je van de mutualiteit ontvangt, bezorgen aan de jeugddienst. Bezorg hen ook het betalingsbewijs van de speelpleinfacturen. U kan dit mailen, per post versturen of binnen brengen bij de jeugddienst.
Zorg ervoor dat uw eigen gegevens en die van uw kind duidelijk zijn ingevuld.