Bewegen op verwijzing

Zitten is het nieuwe roken ... en daar willen we wat aan doen met het project ‘Bewegen op verwijzing’. Huisartsen kunnen inwoners met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een beweegcoach. Die helpt hen om meer te bewegen.

Wie een gezondheidsrisico heeft en bovendien veel zit, doet er goed aan in beweging te komen. Met een beweegcoach gaat dat veel gemakkelijker. Iemand die wordt doorverwezen door de huisarts krijgt van zijn beweegcoach een beweegplan op maat. Dat kan gaan van een dagelijkse fietstocht tot wekelijks een uurtje dansen of zwemmen. Heel belangrijk is dat de coach de betrokkene op weg helpt en motiveert. Ook de lokale sportverenigingen doen mee aan ‘Bewegen op Verwijzing’. Deelnemers kunnen na verloop van tijd zelfstandig actief blijven. Het aantal consultaties bij de coach bepalen ze zelf. Ze kunnen maximaal 7 uur individuele begeleiding krijgen.

Dankzij ‘Bewegen Op Verwijzing’, de financiële inbreng van Vlaanderen en van de gemeentebesturen van Sint-Pieters-Leeuw, Halle en Beersel, profiteren deelnemers van heel lage tarieven. Woon je in een van deze gemeenten, dan betaal je maar 10 euro per uur voor een individuele sessie of 2 euro per uur voor een groepssessie. Wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming betaalt slechts 2 euro per uur voor een individuele sessie en 1 euro per uur voor een groepssessie.