Registratie van de slachting van een dier

Wat

Wilt u als particulier een dier slachten, dan moet u die slachting registreren.

Voorwaarden
  • Grote dieren (paarden, runderen) moeten in het slachthuis geslacht worden.
  • Varkens, geiten en schapen mogen thuis geslacht worden. Ook deze slachting moet u registreren.
  • Voor het slachten van kippen, konijnen en klein wild is geen toelating nodig.

OPGELET
Slachtingen in het kader van een religieuze ritus – zoals de slachtingen die gepaard gaan met het islamitische Offerfeest – kunnen alleen plaatsvinden in een erkend slachthuis of op een tijdelijk erkende slachtplaats. Thuisslachtingen zijn in dit geval absoluut uit den boze. Lees meer ...

Procedure

Particuliere slachting buiten het slachthuis

Kiest u voor een particuliere slachting buiten het slachthuis, dan moet u elke slachting persoonlijk aangeven bij het gemeentebestuur - minstens 2 werkdagen vóór de slachting. Vergeet niet het sanitelnummer of oornummer van het te slachten dier mee te brengen.

Slachtingen in het slachthuis

Kiest u voor een slachting in het slachthuis en hebt u een registratienummer, dan moet u niet elke keer opnieuw een slachtbrief halen bij uw gemeente. U kunt voor elke slachting rechtstreeks naar het slachthuis gaan.

Wat Meebrengen
  • Identiteitskaart.
  • Sanitelnummer van het dier.