Archief

De archiefdienst is verantwoordelijk voor de verwerving, bewaring, ontsluiting, vernietiging en valorisatie van de archiefdocumenten van de gemeentelijke administratie. Het gemeentearchief heeft in de eerste plaats een interne, ondersteunende rol maar stelt het archief ook ter beschikking van een breder publiek. Het gemeentearchief is op afspraak toegankelijk voor het publiek. Bent u benieuwd naar uw voorouders of hebt u belangstelling voor de geschiedenis van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw? Bij de dienst Archief bent u aan het juiste adres!

Bent u in het bezit van een document waarvan u meent dat het van bijzondere waarde is voor de geschiedenis van Sint-Pieters-Leeuw? Laat het ons weten! Door een schenking of bewaargeving kunnen uw prentkaarten, brieven, foto's, rouwbrieven en bidprentjes in het gemeentearchief belanden en het voorwerp vormen van toekomstig historisch onderzoek. Bent u lid van een vereniging of club die een belangrijke band heeft met onze gemeente? Ook een schenking of bewaargeving van uw verenigingsarchief behoort tot de mogelijkheden.

Wenst u meer informatie over de gemeentearchieven van het Pajottenland en de Zennevallei? Neem dan zeker een kijkje op www.archievenpz.be of raadpleeg de archieffolder die u stap voor stap wegwijs maakt in het archiefonderzoek.

Waarvoor kan je bij ons terecht?