Recyclagepark

Coronamaatregelen in het recyclageparkRegels recyclagepark ter bestrijding van het coronavirus

 1. Er wordt gewerkt met en zonder afspraak. Wie wil, kan hier een afspraak maken.
 2. Er worden maximaal 6 voertuigen op hetzelfde moment toegelaten.
 3. Voor een wagen bedraagt de maximale duur 20 minuten, en voor een bestelwagen of aanhangwagen bedraagt de maximale duur 30 minuten.

Het recyclagepark is toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente. Bij de ingang zal de parkwachter naar je identiteitskaart vragen en tegelijk controleren welke afvalstoffen je hebt meegebracht.

Voor bepaalde afvalstoffen wordt een toegangsgeld gevraagd:

 • Bij de eerste 20 bezoeken voor de fracties tuinafval en snoeihout geldt de basisprijs:
   
  • Voetgangers, één-, twee- en driewielige voertuigen en personenwagens: 2 euro
  • Personenwagens met aanhangwagen: 4 euro
  • Bestelwagen: 4 euro
  • Bestelwagen met aanhangwagen: 8 euro

Vanaf het 21ste bezoek wordt deze prijs met 8 vermenigvuldigd.

 • Voor de eerste 5 bezoeken met de fractie bouw- en sloopafval, vlak glas en houtafval geldt de basisprijs:
   
  • Voetgangers, één-, twee- en driewielige voertuigen en personenwagens: 2 euro
  • Personenwagens met aanhangwagen: 4 euro
  • Bestelwagen: 4 euro
  • Bestelwagen met aanhangwagen: 8 euro

Vanaf het 6de  bezoek wordt deze prijs met 8 vermenigvuldigd.

Hieronder vindt u een overzicht van afval dat op het recyclagepark kan worden gestort. Fracties 1 tot 13 kunnen gratis binnen gebracht worden. Voor de overige wordt toegangsgeld gevraagd.

Voor grofvuil dient u geen toegangsgeld te betalen, maar betaalt u volgens het gewicht: 0,16 €/kg.

 1. PMD
  Plastiek verpakkingen, metalen verpakkingen (ook spuitbussen van voedingswaren en cosmetica, aluminium schaaltjes en bakjes, metalen deksels en doppen) en Drankkartons.
  .
 2. Papier en karton
  Kranten en tijdschriften, liefst niet ouder dan zes maanden, kartonnen dozen, schrijfpapier, kopieerpapier, computerpapier.
   
 3. Oude metalen
  Alle schroot bestaande uit ijzer, staal, aluminium, zink, koper, lood en andere non-ferrometalen.
  Geen koelkasten en diepvriezers.
   
 4. Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA)
  Koel- en vriestoestellen, fornuizen, (af)wasmachines, droogmachines, (microgolf)ovens, verwarmingsapparaten, monitors, televisies, radio’s, computer en randapparatuur, mediaspelers, waterkokers, frituurpannen, broodroosters, mixers, stofzuigers, strijkijzers, …
   
 5. Autobanden
  Autobanden van personenwagens of bestelwagens zonder velgen: geen vrachtwagen- of tractorbanden. De diameter bedraagt maximaal 80 cm.
  De maximaal toegelaten hoeveelheid is 4 autobanden per gezin per jaar.
   
 6. Piepschuim
  Enkel wit geëxpandeerd polystyreen wordt aanvaard (piepschuim met bolletjesstructuur geen verpakkingschips). Het gebrachte materiaal moet droog, zuiver en vrij zijn van vreemde materialen (plaklinten, stickers, folie, enz…).
   
 7. Textiel
  Niet verontreinigd of herbruikbaar textiel en lederwaren verpakt in een plastieken zak.
   
 8. KGA
  Verven, inkten, lijmen, harsen, olie, vetten, solventen, zuren, basen, schoonmaakmiddelen, batterijen, stoffen en producten met kwik, gevaarlijk huishoudelijk afval van gemengde samenstelling, verpakkingen die nog resten van hogervermelde afvalstoffen bevatten.
   
 9. Herbruikbare materialen
   
 10. Gebonden asbest
  Per gezin kan er gratis 1 m³ gebonden asbest per jaar worden binnen gebracht. Het asbest moet worden aangeboden in transparante stevige folie.
   
 11. Glas
  Wit, groen, gekleurd hol glas evenals vlak glas worden afzonderlijk ingezameld. Het glas is ontdaan van alle stopsels (kurk, lood, kunststof, blik) en bevat geen resten meer. Het glas wordt vooraf gereinigd.
  Hol glas kan u gratis binnen brengen. Voor vlak glas geldt de toegangsprijs.
   
 12. Plastic: harde en zachte plastics
  Harde plastics: plastic buizen, dakgoten, oude tuinmeubels, speelgoed en emmers.
  Soepele en zuivere kunststoffolies met uitzondering van voedselverpakkingen. Plastic bloempotten en plantentrays: kunststof bloempotjes met symbool PP of PS.
   
 13. Matrassen
  Producten die bestemd zijn om op te slapen en te rusten, geschikt voor het gebruik door de mens voor een lange periode, bestaande uit een sterke hoes, gevuld met kernmaterialen, en die kunnen worden geplaatst op een bestaande ondersteunende bedstructuur.
   

 14. Bouw- en sloopafval
  Alle afvalstoffen afkomstig van bouw- en afbraakwerken voor zover ze nog kunnen herbruikt worden in nieuwe bouwactiviteiten of verhardingen en ophogingen. Alles wat niet van steenachtig materiaal of beton is kan niet aanvaard worden.
   
 15. Tuinafval
  Kleine takken, gras, bladeren, haagscheersel, maaisel, verwelkte snijbloemen of kamerplanten, onkruid, resten uit sier- en groententuin (bv aardappelkruid) en boomstronken (boom- en wortelstronken zonder aarde en stenen).
  Hierbij hoort geen groenten- en fruitafval, evenmin koffiefilters, etensresten, eierschalen, schillen, …
   
 16. Snoeihout
  Snoeihout is afval afkomstig van bomen en struiken (met uitzondering van boomstronken). De maximumdiameter van de takken bedraagt 10 cm aan de basis.
   
 17. Houtafval
  Alle houtafval afkomstig van afbraakmaterialen van particuliere oorsprong, zoals afbraakhout, oude deuren, ramen (het glas dient verwijderd te zijn), bekistingshout, vezelplaten, multiplex, kisten, hout afkomstig van grof vuil (zoals stoelen en tafels).
   
 18. Grof huisvuil
  Alle afvalstoffen, ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding en een vergelijkbare bedrijfsactiviteit, die omwille van de omvang, de aard en/of het gewicht niet in het recipiënt voor de huisvuilophaling kunnen geborgen worden, met uitzondering van de selectief in te zamelen fracties.