Eindeloos fietsen op het fietsnetwerk Vlaams-Brabant

Gepost op 05/05/2021 - 09:45

Het fietsnetwerk is in de Groene Gordel grondig gewijzigd en de bewegwijzering volledig vernieuwd. Koop snel deze nieuwe fietsnetwerkkaart in het toerismekantoor of in de hoofdbib.

Een paar uur, een dagje tussendoor, een weekend of een hele vakantie lang. Met een fietsnetwerkkaart kan je heel eenvoudig Vlaams-Brabant op twee wielen beleven zo lang je maar wil. In totaal bedraagt het netwerk 2.150 km. Het omvat verschillende types van landschap en gaat op enkele plaatsen tot in het centrum van de steden. 

Hoe werkt deze fietsnetwerkkaart? Teken je route uit en noteer de nummers van de knooppunten waar je langs komt in de juiste volgorde. Daarna volg je met de fiets gewoon de route van nummer tot nummer, dus van knooppunt tot knooppunt, door de wegwijzers te volgen. Je kan eindeloos knooppunten combineren. Op de kaart staan de afstanden, hellingsgraad, bezienswaardigheden, fietscafés en fietslogies vermeld. 

Dit fietsnetwerk sluit ook aan op de RAVelroutes die heel Wallonië doorkruisen, op de fietskaarten van de aangrenzende provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Limburg en Waals-Brabant. Het netwerk sluit ook aan op de Groene Wandeling, een prachtig wandel- en fietstraject langs de mooiste parken en natuurzones van Brussel.

In ons toerismekantoor en de hoofdbibliotheek kan je de fietsnetwerkkaart kopen voor € 7. Let wel, het toerismekantoor is n.a.v. de geldende coronamaatregelen enkel toegankelijk op afspraak. Je kan de fietsnetwerkkaart ook bestellen via het online aanvraagformulier fietsfolders.

Je kunt ook steeds gebruik maken van de actuele routeplanner van toerisme Vlaams-Brabant.