Gezocht: extra bloeddonoren

Ons dorp geeft. En dat van jou?

Wist je dat er 70 % kans is dat iemand ooit een bloedproduct nodig heeft? Dus ook jij of je buurman! Slechts 3 % van de Vlamingen geeft bloed, plasma of bloedplaatjes. Dat willen we graag dit jaar veranderen. Want stel je even voor dat we dit percentage dit jaar kunnen laten stijgen naar 4 % ... dat zou geweldig zijn! Dan hebben we meer donoren om de bloedvoorraad mee op peil te helpen houden.

Help hieraan mee en word donor. Zo maak je van Sint-Pieters-Leeuw een warmere en meer solidaire plek. Geef bloed, plasma of bloedplaatjes en red levens.

Op de website van het Rode Kruis Vlaanderen vind je de locaties en data waar je in de buurt bloed of plasma kan doneren. Waar je gaat doneren is niet belangrijk voor de statistieken van onze gemeente. Rode Kruis Vlaanderen kijkt namelijk naar je woonplaats en niet naar waar je je goede daad hebt gedaan. Je kan dus met een gerust hart in een buurgemeente of in een donorcentra doneren.

Op www.rodekruis.be/ons-dorp-geeft vind je een interactieve kaart waarop je kan zien hoeveel donoren onze gemeente vandaag telt. Help ons mee om dit jaar nog beter te scoren en word donor of motiveer mensen uit je omgeving om ook donor te worden!

Welzijnsdienst

Fabriekstraat 1 B
1601 Ruisbroek
02 371 03 49
Openingsuren
ma
-
di
-
op afspraak
wo
-
do
-
op afspraak
vr
-
Gegevens ophalen
Gegevens ophalen