Herinrichting Bergensesteenweg (N6) – start volgende fase vanaf maandag 15 april

Gepost op 12/04/2024 - 08:39

Volgende week maandag 15 april starten de werken in een nieuwe zone op de steenweg: tussen de Frans Baesstraat en de Groot-Bijgaardenstraat. In tegenstelling tot eerdere communicatie bevindt de volgende fase zich dus niet tussen de Van Cotthemstraat en de R. de Renessestraat, maar zal de werfzone aansluiten op het al afgewerkte stuk van de Bergensesteenweg (N6). We werken er tot midden oktober 2024.

Ook in deze zone leggen we een gescheiden rioleringsstelsel aan. Er komen nieuwe voet- en fietspaden en een busbaan richting Brussel. Om genoeg plaats te maken voor de busbaan en die nieuwe wegindeling, bouwen we de rijweg opnieuw op met één rijstrook in beide richtingen in plaats van twee rijstroken. Veilig oversteken gebeurt in de toekomst ter hoogte van de Colruyt via een verlichte oversteekplaats.
 

Verkeerssituatie na de paasvakantie

Na het weekend sluiten we tussen de Frans Baesstraat en de Groot-Bijgaardenstraat de weghelft richting Brussel af. Opgelet: we breken meteen het volledige wegdek op om een grote gasleiding, die al buiten dienst is, weg te halen. Voor handelszaken en ondernemingen worden er tijdelijke inritten in steenslag aangelegd om toegankelijk te blijven. Aan omwonenden vragen we om in ieder geval tijdens de werkuren (7u - 16u) zo veel mogelijk buiten de werfzone te parkeren.

De overige hinder in een notendop:
 

  • Voetgangers steken aan de Frans Baesstraat over aan de tijdelijke oversteekplaats.
  • Fietsers richting Brussel volgen de omleiding via de Jan Vanderstraetenstraat, Wilderkasteellaan, Klein-Bijgaardenstraat, Sportlaan en Albert Van Cotthemstraat.
  • Gemotoriseerd verkeer rijdt in beide richtingen op de weghelft richting Halle. Langs de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u.
  • De Jan Vanderstraetenstraat blijft rechts-in rechts-uit: het is enkel mogelijk om de straat in te rijden komende vanuit Brussel en om de straat uit te rijden richting Halle.
OPGELET
Het afwerken van de bushalte ter hoogte van de Lidl duurt door het wisselvallige weer langer dan gepland. De huidige verkeerssituatie in de zone tussen de Frans Baesstraat en het Laurierplein, waarbij verkeer in beide richtingen op de rijweghelft richting Brussel rijdt, blijft behouden tot en met woensdag 17 april. Nadien wordt alle verkeerssignalisatie in deze zone weggenomen.